Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op een iPad Air 2 t.w.v. €499!

Bedankt voor het inschrijven op onze nieuwsbrief!

Rentepunten Postbank eindelijk écht wat waard

22 Juli 2008Maarten van Wijk

Rekeningshouders van de Postbank kunnen hun Rentepunten voortaan ook gebruiken om producten gratis te bestellen bij hun bank. Tot nu toe moest er altijd bijbetaald worden, waardoor veel klanten de punten als nutteloos ervoeren.

Sinds deze week zijn in de Voordeelwinkel van de Postbank een 'luxe wijnset' en een temperatuurklok / weerstation te koop tegen inlevering van 2.000 rentepunten. De klant hoeft verder alleen de verzend- en administratiekosten te betalen, die bij elk product in rekening worden gebracht.

Volgens Postbankwoordvoerder Kees Verhagen zullen er in de toekomst ook andere gratis producten komen in de rentepuntenwinkel. Voor het merendeel van de aanbiedingen zal echter toch bijbetaald moeten worden, in echte euro's.

Klanten hadden tot nu toe weinig aan rentepunten

Klanten van de Postbank krijgen sinds 2005 rentepunten uitgekeerd voor elke euro die zij aan rente ontvangen op hun spaarrekening. Deze punten kunnen zij besteden in de Voordeelwinkel. Tot nu toe leverden de punten alleen een korting op, waarna een vaak forse bijbetaling resteerde. Sommige producten bleken voor het zelfde geld of minder ook in normale goedkope winkels aangeschaft te kunnen worden.

Hierom doen veel van de zeven miljoen rekeninghouders van de Postbank niets met hun rentepunten. Bij Geld & Recht klagen Postbankklanten dat ze liever een hoge rente hebben dan de rentepunten. De postbank zegt nu op 'signalen' van de klanten in te spelen.

Eerder maakte de bank zijn Toprekening, een rekening met een tamelijk hoge rente van 4 procent, beschikbaar voor grote groepen klanten. De Postbank, tot nu toe berucht om lage spaarrentes, probeert zo bij te blijven in de concurrentiestrijd op de spaarmarkt, waar de laatste maanden vooral kleine banken zeer hoge rentes bieden.

De gratis producten

  • Temperatuurklok (categorie Huis en Tuin -> Interieur). Adviesprijs €20, in de voordeelwinkel €0 en 2.000 rentepunten. Admininstratie- en verzendkosten €1,95.
  • Luxe wijnset (categorie Vrije Tijd en Hobby > Wijnen). Adviesprijs €20, in de voordeelwinkel €0 en 2.000 rentepunten. Administratie- en verzendkosten €1,95.
  • Hier vindt u de Voordeelwinkel van de Postbank.

Naschrift 24 juli

Een dag na plaatsing van dit artikel bleek de temperatuurklok helaas al 'tijdelijk uitverkocht'. Twee dagen later waren beide producten uit de Voordeelwinkel verdwenen.

zeventien reacties

Dit is weer zo’n nietszeggend lokkertje van de postbank om mensen naar de voordeelwinkel te lokken, met twee artikelen die ze waarschijnlijk aan de straatstenen niet kwijt kunnen.

Mijn tante van 95 zonder pc heeft zeer veel rentepunten, want kan die daar nou mee zonder internet ?

Amstelveen

Ik heb o.a. vanwege de rentepunten mijn spaargeld bij de Postbank weggehaald, nadat zij zeer arrogant hadden gereageerd op mijn bezwaar dat ik liever meer rente heb dan waardeloze rentepunten waar ik bovendien niet om had gevraagd en idd alleen maar moet bijbetalen om ze te kunnen "verzilverren". Blijkbaar zijn ze er nu na jaren pas achter dat ik gelijk had… Een bank moet geen voordeelwinkel worden. Postbank: Jullie begaan een denkfout en je doet het pas goed als je de rentepunten afschaft en gewoon de spaarrente verhoogd… Als ik wat wil kopen ga ik wel naar een winkel.

Ijsselstein ut

Hij staat er echt niet meer op.

Kan geen "gratis" artikelen meer vinden.

‘t Enige artikel dat enigzins aantrekkelijk is, is de Prepaid Sim kaart, die kost 1 EUR + 1000 punten en geeft 10 EUR beltegoed. Daar ga ik dan m’n rentepuntjes maar mee opmaken, nieuwe sparen doe ik al een tijd niet meer.

Ijsselstein ut

henny van der peppel, Woensdag 10 December 2008 13:18

ik zie ook nergens de gratis temperatuurklok staan hoor.

overal moet je op bijbetalen.

Ik heb zoveel rentepunten en kan er eigenlijk gewoon helemaal niks mee!!

Hoek van holland

Hallo,

Ik lees allerlei klachten over de "geweldige"rente punten van de postbank. O wat was ik blij toen mijn vader mij vertelde aub zoon hier heb je van mij 80.000 rentepunten. Ik blij naar huis gereden, internet opgestart, (mijn vader kan dat niet(76). en wat blijkt die man is gewoon "belazerd". Je moet meer geld uitgeven dan dat het in de winkel kost. Brieven, mail etc.. krijg je geen of een arrogant antwoord op. Kunnen we dan helemaal niets doen met z’n allen? Heeft er iemand suggesties voor mij (mijn vader)?

Groet Erik

Apeldoorn

Wat een ramp zijn die rentepunten en dan nog te zwijgen over de verzendkosten. En die worden ook nog eens per verzending van bv een waardebon 5 euro in rekening gebracht. Ongeveer 2 euro aan verzend kosten. Dat is 40 procent aan verzendkosten Het lijken wel DSB-achtige praktijken.

Op een enkele uitzondering na kun je ieder produkt voor enkele euroos meer gewoon in de winkel kopen waar je het product kunt bekijken en voelen

geen aanrader deze rentepunten, een marketingtechnische misser, een soort van loterij, mensen blij maken met een dode mus waarna de kater snel volgt.

gewoon vergeten die rentepunten

Yves

Ik kan die punten zelfs niet – zonder bijbetaling – overdragen aan een goed doel, wat bijv. bij airmiles wel kan !!
En voor de ANWB-winkel kan ik maar 2 bonnen per jaar bestellen.
Deze klant is (na 51 jaar !!) al weg bij de postbank alleen nu m’n punten nog. Die zullen ze wel laten vervallen.

Ik heb veel rentepunten maar weet niet wat ik er mee moet. Ik ben 86 jaar en zou er graag iets voor ontvangen zonder bij betaling. Kunt u mij vertellen wat
de mogelijkheden zijn?Alvast bedankt.
s. ter Horst

Ik ben het volkomen eens dat je niets kunt met die rentepunten en nu is de rente van de topspaarrekening ook al weer heel laag. Ik wil best wijn of andere dingen die je nodig hebt aanvragen zonder bij te hoeven betalen. Al die zaken die wel aangeboden worden zijn duur en heb ik niet nodig. Dus geef geld voor die punten dat is het handigste en verhoog de rente terug van de toprekening. Het was weer een lokkertje om klanten te winnen en nu zitten we weer bij af. Een groet.en wees klantvriendelijk, wij moeten al betalen voor jullie domme dingen.Ik heb 117.259 rentepunten en wat nu?

H.Aten Van Nieuwpoort, Woensdag 17 Februari 2010 17:37

Ik vind het een miskluun met wat jullie te bieden hebben,allemaal veelste duur.
In Maart komen er 2833 punten te vervallen,jammer maar ik heb nog nooit iets gevonden wat ik zou willen kopen.
Ik heb in totaal 130,001 rentepunten en zou echt niet weten wat ik daar mee moet,geef een betere rente,zou de oplossing zijn.
Succes, met iets beters te verzinnen.

Er staat een“gratis?” Cadeaubon op de “Voordeelwinkel?” ,allen bij acer in te wisselen,alweer voor een duur stuk electronica! ,dus weer niets voor je punten .
En terwijl ik aan het zoeken ben ,naar eventueel iets interessants verdwijnd b.v. een projector (ook nog duur) van de aanbiedingen,en dit is niet de eerste keer .dat dat op zondag gebeurd.

Na zoveel reactie op zoveel site’s is er niets doorgedrongen tot de beheerders van de aloude Postbank ,ooit Rijkspostspaarbank toen Nederland opgebouwd moest worden.
Mogen ze vermogen vernietegen zo nu gebeurd ,door een vorm van rente te laten vervallen ?
Wim

Rentepunten zijn een vorm van digitale colportatie en financiele phising aan de bank/deur. Hou hou je ze buiten. Als dit onder de colportatiewet fraude valt, moet het ook op die wijze worden afgestraft.

Hebben jullie ook kortings bonnen voor Artis.
Of een ander dierentuin in N.L.
Laat me wat weten
bedankt voor de moeite.

WAT MOET IK MET DIE RENTEPUNTEN ,WAT KOPEN VOOR DE LOL !!!!!!!!!!!!!!!

DOEN EENS IETS GUNSTIG !!!!!!!!!!!

we kunnen niets met die rentepunten geef of doe ons eens een goede gift of een leuke aanbod
hoor of krijg ik aan leuke aanbod
ik ben benieuwd

WEG met die rentepunten!

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

Nieuwsbrief

Volg Geld & Recht op Twitter

Like Geld & recht op Facebook

Meer websites van SPN