Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op een iPad Air 2 t.w.v. €499!

Bedankt voor het inschrijven op onze nieuwsbrief!

aow hoogte 1 juli lees het op geldenrecht.nl

AOW per 1 juli iets omhoog

Bijna 3 euro per maand erbij

Twee maal per jaar veranderen de bruto-uitkeringen, op 1 januari en 1 juli. Ook dit jaar gaan de uitkeringen weer iets omhoog, zo ook de AOW en uitkering nabestaandenwet die met enige euro’s per maand toenemen.

Nu nog ontvangt een alleenstaande AOW’er een bruto AOW-uitkering van 698,58 euro per maand, inclusief tegemoetkomingregeling (34,26 euro). Die AOW-uitkering stijgt per 1 juli 2,91 euro. Een echtpaar die beide 65-plus zijn, ontvangen samen 5,82 euro meer AOW per maand, hoeveel dat netto is hangt af van de overige inkomsten en de belastingheffing over de inkomsten. Een alleenstaande AOW’er gaat er maandelijks 4,88 euro op vooruit.

Naast de maandelijkse AOW-uitkering bouwt iedere AOW´er vakantiegeld op dat ze in mei ontvangen. Die opbouw vakantiegeld wordt in tegenstelling tot de hogere AOW-bedragen juist een paar centen paar maand lager.
Personen die een Algemene nabestaandenwet-uitkering ontvangen (Anw) krijgen ook maandelijks wat meer. Nu nog is de maximale Anw-uitkering 1087,96 euro, dat wordt vanaf 1 juli 1094,74 euro. Ook hier daalt de maximale vakantiegeldopbouw met 6 cent per maand. De Anw stopt op het moment dat de ontvanger 65 jaar is, dan begint de AOW.

zeven reacties

Tjonge tjonge, wat worden we rijk zeg. 3 hele euro’s per maand is dus 36 euro per jaar. De huren,benzine en boodschappen gaan omhoog en onze uitkering 3 hele euro’s.

het bericht klopt niet de netto aow is al veel hoger da de de brutto genoemde in het artikel van 698,58

J.C.A.Schreutelkamp, Zaterdag 26 Juni 2010 18:17

L.S.,
Die alleenstaande AOW-er krijgt 70% van de “echtpaar-AOW”. M.a.w., dat bedrag is bruto ca. 1000 euro!! en niet de door U genoemde ca. 700 euro.
Hans

Klopt van geen meter. Ik ontvang als alleenstaande €. 978,05 en wat krijg ik daar dan bij?

Kloppen die cijfers wel? Want de auteur kent de hoogte van de AOW-uitkering duidelijk niet eens.

G.J. de Vries, Zondag 27 Juni 2010 12:33

Dat bedrag a €982.59 is het nettobedrag met heffingskorting. Zonder heffingskorting (Loonheffing) wordt er voor een alleenstaande €163.66 van het brutobedrag afgetrokken. Voor een AOW voor een echtpaar bedraagt die heffingskorting €114.00. Dus als een vrouw 65 jaar wordt, en haar man werkt nog, en is nog geen 65 jaar, dan krijgt ze €818.93, dat is dus zonder heffingskorting.

Ho, stop de persen, alarm, de AOW-er krijgt er 3 euro in de maand bij! Het is niet te geloven. Ik kreeg net bericht dat de premie voor het ABP verhoogd wordt met 8 euro per maand. En dat omdat de zootje in Den Haag en die schijnheilige Wellink een wanprestatie geleverd hebben. Schande!!!

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

Nieuwsbrief

Volg Geld & Recht op Twitter

Like Geld & recht op Facebook

Meer websites van SPN