Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op een kasteelverblijf voor de hele familie t.w.v. €1350!

Bedankt voor het inschrijven op onze nieuwsbrief!

Krijg ik pensioen van overleden ex?

Hoe kan ik daar aanspraak op maken

02 November 2010Nico van Scheijndel

Ongeveer tien jaar gelden ben ik gescheiden. In het convenant is overeengekomen dat ik een deel van het pensioen van mijn ex krijg. Dat is ook gebeurd toen hij twee jaar geleden 65 jaar werd, maar gaat dat ook door als hij komt te overlijden?

Omdat u na 1995 gescheiden bent en u het pensioen direct van het pensioenfonds van uw ex-man ontvangt, krijgt u na zijn overlijden automatisch een zogenaamd bijzonder nabestaanden pensioen. De hoogte van dit pensioen is niet bij alle pensioenen gelijk. U kunt bij het pensioenfonds waar u het pensioen van ontvangt informeren naar het bedrag van het bijzonder nabestaandenpensioen.
Wanneer u voor de invoering van de Pensioenvereveningswet in 1995 gescheiden zou zijn is het krijgen van een bijzonder nabestaanden pensioen ook een recht, maar moet u om dit recht te krijgen wel bekend zijn bij het pensioenfonds waar uw ex-partner bij is aangesloten. Zorg er dus voor, ook wanneer uw ex-partner u geen deel van zijn pensioen geeft, dat u tenminste bekend bent bij het pensioenfonds. U ontvangt dan na het overlijden van uw ex tenminste een bijzonder nabestaanden pensioen

twee reacties

Ja, dat gaat na je 65ste gewoon door. Ik scheidde in 1980. In 1995 overleed mijn ex. Ik ontvang tot mijn dood een bijzonder nabestaanden pensioen(tje).  

Jolanda Donkers, Maandag 08 April 2013 19:00

Mijn vraag over het pensioen is moet ik dit opgeven aan de belastingdienst Als extra inkomsten??

Jolanda

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Meer websites van SPN

    Warning: MagpieRSS: Failed to parse RSS file. (EntityRef: expecting ';' at line 17, column 95) in /var/www/geldenrecht.nl/public_html/pivotx/includes/magpie/rss_fetch.inc on line 239

    Oeps! Het lijkt er op dat ik de feed niet kon ophalen.