Rijk worden met kinderspaarrekening

Het is belabberd gesteld met de spaarrente op dit moment. Maar gelukkig zijn er nog kinderrekeningen met soms verrassende tarieven.

Kersverse ouders, maar ook grootouders, willen vaak sparen voor hun (klein)kind. De banken spelen daar handig op in door bij het openen van een kinderspaarrekening de leukste cadeautjes weg te geven. Is het kind bij de bank eenmaal binnen met een rekening, hoopt de bank dat het een klant voor het leven is. In samenwerking met MisterMedia bieden we de mogelijkheid om deze rentetarieven eenvoudig op te zoeken en vergelijken op onze website.

Nu moet het bij het openen van een spaarrekening niet alleen om het cadeautje gaan. Die knuffel ligt toch vaak te verstoffen in een hoek, terwijl sparen iets moet opleveren: rente. Bij de keuze van een kinderspaarrekening is het dan ook belangrijk om goed naar de rentevergoeding te kijken. Tot voor kort waren die rentes voor jeugdsparen niet bepaald aantrekkelijk te noemen. Bij heel veel banken was het lucratiever om een gewone internetspaarrekening voor het kind te openen, dan zo’n schattige kinderspaarrekening.

Op dit moment is dat anders. Onderzoek van de website Spaarrente.nl heeft uitgewezen dat verschillende banken nu op een kinderspaarrekening een hogere rente vergoeden, dan op reguliere spaarproducten. Bij ING Bank is de rente op de Groeirekening (2,1%) maar liefst 0,5% hoger dan op de internetspaarrekening.  Argenta geeft op de Jongerenspaarrekening een (in de huidige markt) ongekend hoge rente van 2,65% - terwijl de internetspaarrekening daar 2,25% oplevert.

Let wel op: dit geldt niet bij alle banken. Bij SNS Bank bijvoorbeeld, krijgt uw kind met Schatkids Sparen 2,0% rente, terwijl u zelf op uw internetspaarrekening 2,1% krijgt. Bovendien kennen veel kinderspaarrekeningen beperkingen. Dat hoeft geen probleem te zijn, als u weet dat die beperkingen er zijn. Zo geeft ASN Bank op ASN Jeugdsparen een prachtige rente van 3,0%, maar het geld dat erop staat is niet opneembaar totdat het kind 18 jaar is.

Denkt u overigens ook even na voordat u veel geld op naam van uw kind zet. Als uw kind 18 jaar oud is, kan hij zelfstandig over het geld beschikken en ermee doen wat hij wil. Lang niet alle kinderen zijn op die leeftijd in staat om verstandige beslissingen te nemen over de bedragen, die u zorgvuldig voor hen bij elkaar gespaard heeft.

Auteur 
Bron 
  • geldenrecht.nl