Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op een iPad Air 2 t.w.v. €499!

Bedankt voor het inschrijven op onze nieuwsbrief!

ouders aansprakelijk voor schulden volwassen kinderen lees het op geldenrecht.nl

Mijn zoon heeft bergen schulden

Moeten wij daarvoor opdraaien?

13 December 2010Jaap Roelants

Mijn meerderjarige thuiswonende zoon heeft bergen schulden. Als de deurwaarder beslag komt leggen, lopen dan ook onze spullen gevaar?

Voor de deurwaarder is het niet zo eenvoudig precies vast te stellen van wie welke spullen zijn. Hij zal zich concentreren op de inboedel van de kamer van uw zoon. Het kan veel misverstanden voorkomen als u de aankoopbonnen van de eigen inventaris kunt laten zien. Dan blijft hij daar af.
Ouders moeten hun kinderen als dat nodig is tot hun 21e jaar onderhouden.  Dan denk je aan studie of aanvullend levensonderhoud. Maar ze zijn tot die tijd niet aansprakelijk voor hun schulden

Ouders moeten voor hun kinderen tot 21jaar betalen als dat nodig is, voor hun studie of aanvullend levensonderhoud, zelfs als ze al zelf verdienen. Maar ouders zijn lang niet altijd aansprakelijk voor de schulden van hun kids. Tot 14 jaar zijn de ouders bijna altijd aansprakelijk, tot 16 jaar al niet meer als ze kunnen aangeven dat ze de schuld echt niet hadden kunnen voorkomen. Kinderen van 17 en 18 jaar moeten zelf op de blaren zitten. En dat doen ze volop, want  de helft heeft een betalingsachterstand.

26 reacties

Alles waar de ouders voor mee getekend hebben is te verhalen op de ouders. Daarom tekenen ze ook mee. Het selectief winkelen in de verplichtingen jegens een kind is een illusie. Het zal ook lekker worden als de ouders een aantal zaken wel betaalt en en een ander deel niet. Het is van tweeën één. Geld is geld en het is volstrekt logisch dat een deurwaarder gewoon de vorderingen int. Dat ouders er niet van zouden hebben geweten is is vrijwel altijd een handig excuus maa een leugen.

Opzich fijn voor ouders. maar het is bizar dat mensen onder de 18 schulden kunnen maken. die denken niet verder dan nu, en met wat geluk aan morgen.

Er zijn ook deurwaarders die alles waar geen eigendomsbewijs of aankoopnota van overlegd kan worden beschouwen als eigendom van de schuldenaar. Je bent feitelijk vogelvrij. Ben je niet thuis dan is het leed zowiezo al geschied, is alles beschreven en je voordeur opengmaakt.
Belastingdienst is zo mogelijk nog erger, die hebben de mogelijkheid voor bodembeslag dan is alles wat er in het pand staat van d eschuldenaar tenzij je het tegendeel kan bewijzen.

De belastingdienst kan bodembeslag leggen tenzij er b.v. een huurcontract tussen ouder(s) en kind voor een bepaalde ruimte in huis kan worden getoond. Dat is zo gemaakt: let u wel even op de datum.

aart van der Sluijs, Maandag 13 December 2010 16:34

En wat is dan belast vrije voet en wie blijft dat controleren?

Uitleg:

Ik ben nu 72 en had in de vorige eeuw een bedrijf en deurwaarders. Al 7 jaar belast op belastvrije voet. Vakantie geld, 50 euro per maand en 70 zorg; Allemaal naar de deurwaarder. Ik heb alleen AOW..

deurwaarders zijn gewoon criminelen de mafia die toestemming hebben van de regering klopt gewoon niet wat hun doen met die verhogingen

Ik verhuur een woning gemeubileerd.Onlangs kwam een deurwaarder bij mij aan de deur omdat de bewoner een betalings achterstand had .Met veel moeite heb ik hem ervan kunnen overtuigen dat de spullen van mij waren.Bewijzen kon ik niet overleggen,omdat de meubels vrij oud zijn.Zijn opmerking was:dat zeggen ze allemaal

sommige mensen lezen niet goed. Het gaat hier om een meerderjarige zoon, en dan is het niet vanzelfsprekend dat ouders daar alles vanaf weten. Een beetje kort door de bocht.
Ik zou tegen de meerderjarige zoon zeggen: zoek hulp en ga alsjeblieft op jezelf wonen.

hoe zit het met als je schuld heb en de deuwaarder komt aan de deur en je heb alles geleend van derden en is ook al zo oud dat er geen aankoopbewijzen meer van zijn en als je beschreven gaat samenwonen en de beschreven spullen die in aanmerking wat waarde betreft kunnen komen niet van diegene zijn die de schuld op zijn of haar naam heeft staan

Niet iedere gerechtsdeurwaarder houdt zich aan de wet. Gerechtsdeurwaarder Over de Vest uit Zoetermeer bijvoorbeeld heeft maling aan bewijzen van eigendom.
Het is mij overkomen dat er, vanwege een schuld van een huisgenoot, beslag is gelegd op mijn inboedel. Dit ondanks het feit dat ik van alle spullen de aankoopbewijzen kon overleggen.
Pas na een dagvaarding door de rechter werd het beslag opgeheven.
Uiteraard heb ik hier een klacht over ingediend. De kamer van gerechtsdeurwaarders heeft Over de Vest vervolgens de maatregel van berisping opgelegd.
Met leugens is de heer Over de Vest hier tegen in beroep gegaan.
De uitspraak hierover moet nog komen.

Update op bericht van 24-01-2011, 12:13 uur:

In hoger beroep heeft het gerechtshof de gedragingen van de heer Over de Vest als klachtwaardig beoordeeld en is hem opnieuw de maatregel van berisping opgelegd.

breek me de mond niet open over het bedrijf Over de Vest, ik heb het vermoedde dat hier niet alles gaat zoals het moet…..

Ik roep dan ook iedereen op om, net als ik, over de wanpraktijken van deurwaarder Over de Vest een klacht in te dienen. Op deze manier kan hopelijk deze charlatan gedwongen worden om zich aan de wet te houden.

Witte boorden crimineel die Overdevest. Behandeld zijn zaken zeer slecht.
Maar dat maakt hem niets uit, links of rechts om hij verdiendt zijn geld toch wel.
In de natuur worden dit gieren genoemd.

Heb meegemaakt dat meneer Overvest mij op een hele brute manier heeft beetgepakt en naar buiten heeft geduwd en het geld wat ik op de balie had neergelegd om iets te betalen, naar buiten had gesmeten.Hij noemde mij uitschot en trash. Was daarna zo vreselijk geïmponeerd dat ik niet in staat was om een een aanklacht in te dienen.Heel veel last hiervan gehad. Was door een burn-out in een heel vervelende positie geraakt.Ben een hele tijd heel erg bang voor hem geweest.

Wij dachten dus dat het alleen ons was overkomen met Overdevest…maar ik zie hier een tal van klachten over dit onbetrouwbare deurwaarderskantoor.
Brieven afgeven in gesloten envelop door een niet beeidigd deurwaarder , snel vertrekken en blijkt er een totaal andere datum op de brief te staan van ruim 2 weken eerder, waardoor zoals je begrijpt dan ook je termijn van reageren inmiddels is verstreken(en dit is maar 1 van de voorbeelden die ze bij ons toegepast hebben, zo hebben we er nog tientallen en ze gaan maar door)
Zeer agressief personeel aan de balie of telefoon, gooien met regelmaat de hoorn erop,en lokken reactie’s uit zodat je uit wanhoop op een gegeven moment jezelf niet meer in de hand heb.
zijn alleen uit om veel geld aan je te willen verdienen,want normaal betalen aan de balie wordt niet geaccepteerd, dit slaat echt alles!!!! we zijn al anderhalf jaar bezig tegen dit schofterige brute kantoor die zichzelf boven de wet heeft geplaatst.We kunnen alles laten zien van betaalbewijsjes e.d. maar dit wordt gewoon genegeerd…Dit kantoor moeten ze hard gaan aanpakken.mensen worden onterecht als crimineel en wanbetaler weggezet en schofterig behandeld. Van ons gaat er zeker een klacht naar de Orde van gerechtsdeurwaarders!
Heb getracht politie aangifte te doen, maar dat kan dus niet tegen een deurwaarder(wat een land leven we in)…
Dit vind ik van Overdevest:
CORRUPT EN MACHTSMISBRUIKERS…”

Ik heb ook een thuiswonende zoon 33j die schulden heeft (en waar niet)
ik ben ook bang dat er eens een deurwaarder voor de deur staat en zich niet langer meer bedenkt.
Van het JURIDISCH loket kreeg ik te horen laat alles vast leggen via een Notaris en die vertelde mij weer,de eerste de beste deurwaar die komt die lapt alles aan zijn laars.Tot nu toe heb we ze op enig afstand weten te houden ,met mededeling hij is aangemeld bij de krediet bank ,thans zonder werk dis geen inkomen dus kan er ook niks beslag leg kan worden.Bijstand van de gemeente laat nog op zich wachten.
en de facturen blijven maar komen auto verzekering, incasso bureaus,banken ,tel.providers etc

min zoon van bijna 46 jaar is zijn huis uitgezet ,achteraf wegens huurschuld ,stond dus op straat dus geen uitkering ,vroeg aan mij of hij zich bij ons in mocht schrijven ,nadien krijg ik alles aan de deur ,boetes ,deurwaarders,hij heeft een hoop schulden ,heb van iemand gehoord dat ik daarvoor verantwoordelijk ben en dat de deurwaarder beslag kan leggen op mijn inboedel als hij niet betaald nu is mijn vraag ,is dit mogelijk dat ik die mijn zoon in huis heeft genomen, uiteindelijk opdraai voor zijn schulden help mij, en zeg wat ik moet doen , ik ben radeloos hij heeft geen werk i.v.m arbeidsongeschiktheid al jaren en nu een kleine uitkering bij de sociale dienst

mijn zoon is 1/2 april overgestapt naar een andere baas en die overdevest pikt zo z,n vakantie/ziekenbonus/in.ik weet waar die zit en ga dat uitzoeken anders gewoon een brandbom naar binnen.

Mijn zoon word nu in oktober 21 en woont nog bij mij (ouders) hij heeft momenteel geen werk en geen uitkering maar wel een aantal schulden ook verkeersboetes en belasting schulden.vandaag stond de deurwaarder aan de deur voor een of andere rekening van de telefoon deze vroeg mij om te betalen zo niet dan kon hij beslag leggen op mijn inboedel ik vroeg kan dat zo maar hem zijn slaapkamer oke maar toch niet op mijn huisraad hij zei dat kan wel of ik moest al aankoop bewijzen hebben ja wie bewaart ie ? dan moest ik maar alles bij de notaris laten vast leggen dat het van mij was was het antwoord…klopt dit kan hij beslag leggen op mijn meubilair ?? moet ik nu echt naar de notaris ?? want ja die zijn tegenwoordig ook niet gratis.

zit je zoon (18)nog voltijd op school en probeert een eigen bedrijf op te starten met school ,krijg je een schatting van 20000 euro en een boete erop in de bus ,hoe moet hij dat nou kunnen verdienen als hij met vakanties niet werkt en nog zijn diploma moet halen.hoe kunnen wij als ouders ons kind en ons zelf ertegen beschermen?

Zenith Loan Limited, Maandag 09 Juni 2014 17:10

Geachte heer / mevrouw,

Wij bieden particuliere, commerciële en persoonlijke leningen met een zeer minimale jaarlijkse tarieven zo laag als 2% binnen 1 jaar tot 47 jaar terugbetaling duur periode tot enig deel van de wereld belang. We geven leningen in de range van € 2000 tot € 20.000.000. Onze leningen zijn goed verzekerd en maximale veiligheid is onze prioriteit.; Houd er rekening mee dat als je jonger bent dan 18 hoef je niet te gebruiken al uw gegevens correct worden bijgewerkt met uw landen met hoge commissie, dus zorg ervoor dat je echt zijn, voor u van toepassing.
contact met ons op e-mail: zenithloanlimited@gmail.com

Wat wij als Nederlanders kunnen doen is 1. crimineel worden 2. ons monden houden
andere optie is haast onmogelijk tegenwoordig (praat uit ervaring) want dat is wat ze willen dat wij criminelen worden zodat de politie en overheid meer werk kunnen verrichten om zogenaamde doorgedraaide burgers op te pakken en te bekeuren omdat ze nergens meer aan de bak komen SCHANDE NEDERLAND !!!!

ik was er zat van, Dinsdag 19 Augustus 2014 08:08

De Nederlanders acepteren alles,

Ik hoor hier heel veel verhalen over deurwaarder over de vest uit Zoetermeer. Ik had een betalingsregeling getroffen, maar bij de derde betaling mocht ik niet meer betalen en werd ik in gebreke geteld. Hij legde toen maar gelijk loonbeslag op zowel mijn uitkering en huurtoeslag. Voor beide kwamen er dus nog kosten bij. Als hij mijn, overigens op tijd aangeleverde, inkomens gegevens had toegepast, dan had hij dit niet mogen doen vanwege de beslagvrije voet. Is wel opgelost, maar de kosten voor dit onterechte beslag blijven gehanteerd. Met andere woorden, afspraak gewoon negeren om extra kosten voor mij en extra opbrengst voor hem te genereren. Als je hem erop aanspreek geeft ie niet thuis.

Sr Kelly Jerry, Zaterdag 25 Juli 2015 17:50

Ik wil graag uw aandacht vestigen om te adverteren op de naam van onze kloans organisatie. Wij geven u alle soorten van leningen met een zeer lage

rente (3%) en geven je de lange duur kloans.If terugbetalen u geïnteresseerd bent, weer terug naar ons met de e-mail hieronder voor meer

informatie: kellyjerrry040@yahoo.com

Verplichtconfused

Volledige Naam ……………………………
Full Contact Adres: …………………
kloans bedrag dat nodig is: ………………… ..
kloans periode ……………………… ..
Mobiel Nummer: ……………………
Doel van de lening: …………………… ..
Maandelijks inkomen ……………………….
Naam (meneer mevrouw Dr., enz.): ………

Alle e-mail naar: kellyjerrry040@yahoo.com

Er is niets te verliezen dan uw schuld en financiële problemen?

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Meer websites van SPN

    Oeps! Het lijkt er op dat ik de feed niet kon ophalen.