Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op een iPad Air 2 t.w.v. €499!

Bedankt voor het inschrijven op onze nieuwsbrief!

goedkope reisverzekering lees het op geldenrecht.nl

Bespaar tientallen euro's op uw reispolis

Vakantie vaak te duur verzekerd

05 April 2011Anneke Ranzato

Een kritische blik op uw doorlopende reisverzekering kan u veel geld besparen.

Een kritische blik op uw doorlopende reisverzekering kan u veel geld besparen. Onderzoek van de website Geld.nl wijst uit, dat het premieverschil tussen de goedkoopste en de duurste verzekering op jaarbasis €120 bedraagt. Bij de keuze voor alleen een basispakket is de polis van HEMA het voordeligst (per jaar € 26,25 voor een stel zonder kinderen, € 37,80 voor een gezin met kinderen) en die van Unigarant het duurst (€ 148,91 en € 187,49).

Ook op geldenrecht.nl kunt u de actuele premies van doorlopende reisverzekeringen vergelijken.

Bij verzekeringen draait het niet alleen om de premie. Er zitten ook grote verschillen in de dekking die daar tegenover staat. Net als bij ziektekostenverzekeringen gebruiken ze bij doorlopende reisverzekeringen de term ‘basisdekking’. Bij reispolissen is die basisdekking alleen niet gestandaardiseerd. De basisdekking bij de één is veel uitgebreider dan de basisdekking van de ander. Een op het oog duurdere verzekering kan uiteindelijk een betere keuze blijken, omdat de gewenste dekking al in de basis zit. Dan hoeven er geen aanvullende dekkingen bij afgesloten te worden.

Voor de flexibiliteit van de consument is het voordelig als een reisverzekering een relatief beperkte basisdekking heeft. Met aanvullende dekkingen kan de verzekering toegespitst worden op de persoonlijke wensen en voorkeuren. Bij een uitgebreide basisdekking is de kans groot dat er zaken gedekt zijn, die u helemaal niet nodig vindt.

De premieverschillen zijn dus groot bij de doorlopende reisverzekeringen. Uiteindelijk draait het echter om de verhouding tussen de premie en de door u gewenste dekking. U doet er daarom goed aan de mogelijke reisverzekeringen grondig te vergelijken, en op basis daarvan de voor u optimale keuze te maken.

tien reacties

jammer dat er geen namen van verzekeraars bij staan:Een niet met name te noemen bedrijf voor academici uit Dordrecht kun je namelijk het beste met een bijzonder grote boog omheen lopen omdat deze asociale voorwaarden hanteert.

M. Brandenburg, Dinsdag 05 April 2011 20:32

Wederom een open deur. Premie is al jaren bepaald door dekking. Dubbeltje op de eerste rij kan betekenen dramatische dekking. Waarna we weer massaal roepen maatschappijen willen niet betalen. Zonder dat de persoon in kwestie op de hoogte is van de dekking. Of wat ook vaak gebeeurd de persoon denkt dat het hem toch niet overkomt en daarom maar die goedkope verzekering neemt.

Met alle verzekeringen zal men eerst op een rijtje moeten zetten wat de persoon in kwestie belangrijk vind en daarbij de juiste dekking moeten zoeken.

Een kind kan de was doen daar alle voorwaarden van elke polis gewoon openbaar is en voor een ieder is in te lezen.

Maar wie moeten we dan met de beschuldigende vinger aanwijzen achteraf.

Het onderzoek zou vollediger zijn geweest als daarbij per mij. de termijn was opgenomen dat je aan een stuk op reis mag.
Bij de goedkoopste verzekering is de termijn daarvoor 4 weken. Wat heb je daaraan als je b.v.overwintert.
Dat is dus een valkuil waar helaas niet op wordt gewezen.

Het is juist dat de HEMA het goedkoopst is.
Echter waar verzekert men zich als je 6 of meer maanden met vakantie wilt, zoals meerdere ouderen doen zowel binnen – als buiten Europa.
Onvoldoende behoorlijke informatie.

Nog even gekeken voor een evt. voorstel van de doorlopende reisverzekering van 180 dagen of meer.
Geen antwoorden. Jammer dat men blijkbaar een kreet slaakt en vervolgens weinig te zeggen heeft.
Nare reclame.

Eerder een vraag dan een reactie. Zijn er verzekerings maatschappijen in Nederland die aan woonachtigen buiten Nederland (binnen de EEG) doorlopende reisverzekeringen aanbieden. Zo ja kunt U mij een aantal noemen. Bedankt voor de moeite

@p.battistuzzi – 08-04-’11 20:12
Ik heb pas gehoord van iemand die in Spanje woont en geen adres meer heeft in NL, dat deze persoon bij de Europeesche op z’n buitenlandse adres een doorlopende reisverzekering kon krijgen.

th.van der wal, Zondag 10 April 2011 18:44

vraaqg: wat zijn de kosten van een reis + aanulerings verzekering
Ik heb hiervan niets gevonden in Uw overzicht,
Graag Uw commentaar

Wij hebben een combi ING-creditcard-reisverzekering. Ik weet niet of het duur is, maar heb bij declaraties altijd meteen het geld van ING ontvangen. Nooit problemen gehad (ook niet veel schade)
Wat kunt u mij over de premie voor de doorlopende verzkering vertellen? Vr. groet, L.K.

Vind een goed artikel, maar waarom moet ik bij verlijkingen van doorlopende polis, mijn gegevens invullen? Ik heb jaren een doorlopende reis/annulerende verzekering en wou gewoon kijken wat anderen hebben. Ik heb een wereld dekking en mijn kosten dit jaar daar zijn nog geen € 100,00. Trouwens ik ben dik tevreden, in Nederland ben ik ook hele jaar door verzekerd.

Meer websites van SPN