Zo houdt u uw vakantie uitgaven binnen de perken

Geen zin in een diepe deuk in uw saldo na de vakantie? Er is wat aan te doen.

Een vakantie grote gevolgen hebben voor het banksaldo na terugkomst, waardoor u nog maandenlang een kater heeft van die heerlijke vakantie. Dit kunt u voorkomen door financieel goed voorbereid op reis te gaan.

Wijzer in geldzaken, het samenwerkingsverband van allerlei partijen om de Nederlander te informeren over financiën, heeft ons geldgedrag op vakantie laten onderzoeken door TNS NIPO. Wat blijkt? Driekwart van de Nederlanders denkt vooraf niet na over het bedrag dat de vakantie in z’n geheel gaat kosten. Een dagbudget vaststellen doen we al helemaal niet, en tijdens de vakantie onze uitgaven bij houden – dat vinden we veel te veel gedoe.

Als we thuiskomen kijken we wel na wat de vakantie heeft gekost: meer dan 80% weet dit achteraf wel. In een kwart van de situaties is dat meer dan vooraf verwacht (ook al was die verwachting niet vastgelegd in een budget).

Om u te helpen bij de financiële voorbereidingen van uw vakantie heeft Wijzer in geldzaken een checklist opgesteld. Dit is een overzicht met tips, betrouwbare informatie en links over bijvoorbeeld het vakantiebudget, betalen in het buitenland en de reisverzekering.
Auteur 
Bron 
  • GeldenRecht