Test: Betaalrekeningen

Welke bank biedt de meeste flexibiliteit voor het minste geld? Money View deed onderzoek.

Bij welke bank loopt uw betaalrekening? Heeft u weleens naar de voorwaarden van deze rekening gekeken? Grote kans dat u zich nog nooit heeft verdiept in de prijs en flexibiliteit van uw bankrekening. Misschien denkt u dat alle betaalrekeningen bij alle banken wel ongeveer hetzelfde zijn? Niets is minder waar: er zijn grote verschillen.
Onderzoeksbureau MoneyView heeft de kenmerken van 17 particuliere betaalrekeningen naast elkaar gezet. Daarbij zijn twee verschillende zaken beoordeeld: de prijs en de flexibiliteit.

Bij het onderdeel ‘Prijs’ is gekeken naar de standaardkosten die de bank per jaar in rekening brengt, naar de kosten van een tweede bankpas, naar de rente die u betaalt als u rood staat (debetrente) en de rente die u krijgt op een positief saldo (creditrente). De winnaars op het onderdeel ‘Prijs’ waren de ASN Bankrekening en het ING BasisPakket. Beiden hebben lage jaarlijkse kosten, en op de rekening van ASN Bank krijgt u bovendien creditrente.

De kosten van een creditcard zijn hierbij niet meegenomen. Is het hebben van een creditcard voor u een eis, dan is ASN Bankrekening nog steeds de beste keuze – daar kunt u deze toevoegen voor € 20 per jaar.
Bij het onderdeel ‘Flexibiliteit’ keek MoneyView naar de mogelijkheden om contant geld te storten, de opties voor mobiel bankieren, creditcards, filialen, minimale stortingen en creditrente. Op deze punten scoorde SNS Betalen het beste. Als enige rekening kreeg deze vijf sterren, door mobiel bankieren, online budgettering, creditrente en het ontbreken van een verplichting tot een minimale maandelijkse storting.

Auteur 
Bron 
  • geldenrecht.nl