Een bril van €240 voor een polis van €120

Brildragers opgelet! Bij sommige verzekeraars krijgt u meer vergoed voor een bril dan u per jaar kwijt bent aan premie. Zo levert uw zorgpolis een onverwacht extraatje op. 

Brildragers kunnen door goed te vergelijken volgend jaar een aardig extraatje tegemoet zien. Want bijvoorbeeld een brillenverzekering van Ditzo levert meer op, dan die kost.  Als aanvulling op de basisverzekering, biedt deze ziektekostenverzekeraar een ‘abonnement’ voor brillen en lenzen voor tien euro per maand. Daarvoor mogen de verzekerden voor 240 euro aan brillen of lenzen aanschaffen. Voorwaarde is wel dat ze dat doen bij een vestiging van Pearle Opticiens. Degenen die een duurdere bril willen, kunnen bij betalen.

De eenjarige actie, waarbij mensen met een premie van 120 euro een bril voor 240 euro kunnen uitkiezen, is opmerkelijk. Iedereen die dit ‘abonnement’ neemt, zal er ook gebruik van  maken. In totaal  dragen in Nederland al bijna 10 miljoen mensen een bril of lenzen. De kleine  minderheid die geen bril nodig heeft,  zal deze verzekering niet afsluiten.

Uit de vergelijking blijkt dat ook zorgverzekeraar FBTO ruime vergoedingen heeft voor z’n aanvullende module gezichtszorg en orthodontie, dankzij afspraken met een opticienketen. Wie zijn bril of lenzen aanschaft bij Specsavers, mag er elke drie jaar voor 150 euro besteden. Daarboven geldt een korting van 25%. Verzekerden mogen ook naar een andere opticien, maar krijgen dan slechts 50 euro per drie jaar vergoed en geldt er voor het meerdere geen korting. De module kost 13,77 euro.

De vergoeding voor brillen loopt over het algemeen precies in de pas met de kosten van een aanvullende verzekering. Hoe hoger de premie, hoe duurder de bril mag zijn. ?Het meest royaal is ONVZ,  met zijn aanvullende polis Superfit. Daarin is bril of lenzen gedekt tot 450 euro per jaar. De premie bedraagt wel 113 euro per maand. Dat duurder dan een basisverzekering.

Houders van de Top verzekering (119 euro per maand) van DeltaLloyd mogen zelfs tot 750 euro spenderen bij een opticien naar keuze, maar mogen dat slechts een maal in de twee jaar doen.
Mensen die kiezen voor een  goedkope aanvullende verzekering, moeten er niet vanuit gaan dat ze geregeld van bril kunnen veranderen. De ‘basis’ aanvulling van De Goudse vergoedt voor de bril of lenzen slechts 25 euro per drie jaar. De premie bedraagt dan ook maar 9,40 euro.

Voor de 10 miljoen brildragers in ons land, is het dan ook belangrijk goed te kijken wat een aanvullende verzekering vergoedt, omdat de dekking per aanvullende verzekering sterk kan verschillen.  Veel aanvullende polissen vergoeden  voor bril of lenzen bedragen van 100 tot 200 euro per twee  of drie jaar. Sommige verzekeraars vergoeden alleen glazen of maken verschil tussen glazen met enkel- en multifocus. Er zijn gezinspolissen met aparte regelingen voor kinderbrillen.

[[image file="2011-11/button-zorgverzekering_a_1.png" ]]

Vergelijk zorgpolissen

Auteur 
Bron 
  • geldenrecht.nl