Meldpunt hoge tandartsrekening

Sinds 1 januari mag de tandarts zelf bepalen hoeveel hij voor een behandeling rekent. Wat zijn uw ervaringen met de nieuwe tarieven?

Volgens sommigen moet de patiënt dieper in de buidel tasten, al spreken anderen dat weer tegen. De NPCF vraagt patiënten naar hun ervaring.

De NPCF (Nederlandse Patiënten Consu menten Federatie) heeft op haar internetsite een vragenlijst geplaatst, waar patiënten hun ervaringen met vrije prijzen in de mondzorg kunnen doorgeven. Gevraagd wordt onder andere of de tandarts vooraf informatie over de prijzen heeft gegeven, of de rekening duidelijk was en of de rekening nu hoger is dan vroeger. Het onderzoek zal enkele maanden duren.

Maximum vergoeding

Inmiddels hebben de drie grootste verzekeraars (Achmea, VGZ en CZ)  maximum vergoedingen vastgesteld voor tandartskosten voor kinderen, aldus een bericht van de NOS. De vrije tarieven vormen hiervoor de reden. De verzekeraars verwachten dat de tandzorg duurder zal worden. Menzis, de vierde grote verzekeraar vergoedt wel alle mondzorg voor kinderen. Mondzorg voor volwassenen valt niet onder de basisverzekering.

[[image file="2012-01/button-twitter_1.png" align="left" ]]

Auteur 
Bron 
  • geldenrecht.nl