Test: compactcamera's

Bekijk het oordeel van de Belgische Consumentenbond

Getty Images

Twee keer een Canon en een keer een Nikon rolden als drie besten uit een test van drie verschillende typen compactcamera’s.

Onderzocht zijn verschillende compactcamera’s met handmatige instellingen die hoogwaardige foto’s maken.

De Canon PowerShot SX 130 IS (€149 - €219) is de allroundkampioen, zo oordeelden de onderzoekers van Test-Aankoop, de Belgische Consumentenbond. Het is een compact toestel met een goede optische zoom en verbeterde handmatige instellingen. Nadeel is dat het toestel geen optische zoeker heeft en vrij traag continuopnames maakt. 

Supercompact

Bij de supercompactcamera’s komt de Canon Ixus 220 HS (€169 - €239) op de eerste plaats. Dit is een klein en dun toestel, dat in full HD en met stereogeluid kan filmen. Goede prestatie bij weinig licht, eenvoudig in het gebruik en heldere foto’s, roemt het onderzoek de camera. Minpuntje is dat een intern geheugen ontbreekt. Ook wordt er geen geheugenkaart meegeleverd. 

Hoogwaardig

De Nikon Coolpix P7100 (€449 - €499) is als beste hoogwaardige compactcamera, geknipt voor semiprofessionele fotografen. De camera heeft veel geavanceerde handmatige instellingen en een verticaal kantelend scherm. Nadeel is de vrij kleine en beperkte optische zoom van slechts 7,1x.

[[image file="2012-01/button-twitter_1.png" align="center" ]]

Auteur