Test: fietsendragers

Consumentenbond doet een test

Getty Images

Lekker de fietsen mee op vakantie of een dag je uit. Maar hoe neem je ze het makkelijkst mee? De Consumentenbond deed een test.

Wie twee e-bikes achterop de auto wil vervoeren, kan het beste een Uebler X21 Nano (€480) fietsendrager kopen. Deze drager kwam als beste uit een test van de Consumentenbond naar 8 fietsendragers voor op de trekhaak, die sterk genoeg zijn voor twee elektrische fietsen.

De 13 kg zware Uebler heeft een antidiefstalvoorziening voor drager en fietsen. Hij is zeer compact op te vouwen en de achterklep van de auto kan ook open als er fietsen op de drager staan. Het enige minpuntje is dat de wielhouders van kunststof zijn, en niet van metaal.

Lastig
Helaas is geen enkele drager echt gemakkelijk in het gebruik. Zo constateren de testers dat geen enkele drager bijzonder makkelijk te monteren is op de trekhaak. Ook is het bij alle drager een arbeidsintensief werkje om de fietsen op de drager te zetten en er weer af te halen. Wel zijn voor alle dragers oprijgoten te koop, dat maakt het makkelijker.

Zoekt u meer testen van fietsen en accessoires? Kijk dan ook eens op www.fietsen.123.nl. Ook voor gratis fietsroutes.

Auteur