Sportschool opzeggen

Ik ben al een paar jaar lid van een sportschool. De laatste maanden ben ik niet meer geweest. Zonde van de contributie. Wanneer kan ik het abonnement opzeggen?

Dat hangt af van het abonnement. Hebt u een jaarabonnement, dan kunt u het één keer per jaar opzeggen. Bij een kwartaalabonnement kunt u er ieder kwartaal vanaf. Afgelopen december zijn nieuwe regels in werking getreden, waardoor het makkelijker is geworden om abonnementen op te zeggen. Voor bestaande contracten (zoals uw abonnement op de sportschool) geldt een overgangs­termijn van een jaar, dus tot 1 december 2012. ­Onder de nieuwe regels is de opzegtermijn ­maximaal één maand.

Als de sportschool uw abonnement stilzwijgend verlengt, wordt dat onder de nieuwe regels automatisch een abonnement voor onbepaalde tijd. U kunt zo’n abonnement per maand opzeggen. De sportschool kan u ook een nieuw jaar- of kwartaalabonnement aanbieden. U kunt dan besluiten om dat abonnement niet te nemen. Overigens is het bij sportverenigingen, zoals de voetbalclub, anders geregeld. Daar staan de regels voor het opzeggen van het lidmaatschap in de statuten die door de vereniging zelf zijn op-gesteld.

Auteur 
Bron 
  • geldenrecht.nl