Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op een iPad Air 2 t.w.v. €499!

Bedankt voor het inschrijven op onze nieuwsbrief!

Hoe lang krijgt ex-vrouw nog mijn geld?

24 Augustus 2012Perry van Dijk

Na mijn scheiding heb ik twaalf jaar alimentatie moeten betalen. Toen mocht ik daarmee stoppen. Sinds kort ben ik gepensioneerd en maak ik een deel van mijn pensioen over aan mijn ex-vrouw. Geldt hiervoor ook een termijn van twaalf jaar en kan ik daarna stoppen?

Uw ex heeft recht op haar deel van het pensioen dat tijdens het huwelijk is opgebouwd. Dat loopt door totdat zij komt te overlijden. Daarna krijgt u het volledige pensioen. Overlijdt u als eerste, dan ontvangt uw ex geen pensioen meer. Waarschijnlijk heeft zij dan wel recht op een bijzonder nabestaandenpensioen. De alimentatieperiode van twaalf jaar heeft hier niets mee te maken.

zeventien reacties

Dus betalen tot de dood er op volgt.Dus maar hopen dat je ex …………… U weet wel wat ik bedoel. Ze beginnen met de helft van je opgebouwde vermogen te krijgen en daarna blijf je je hele leven betalen tot een van de twee dood gaat.De emotionele schade nog niet mee gerekend.

Volgens mij heeft je advocaat hier een misser begaan…. JE had je ex-vrouw op het moment van scheiden een afstands verklaring moeten laten tekenen…

Bezint eer gij begint geldt zeker voor trouwen. Als man kom je er meestal slecht af bij een scheiding. De vrouw krijgt de kinderen, de helft van het huis, van je salaris en ook van je pensioen. Tot aan je dood mag je blijven betalen.

Ik vond die aliementatie aan mijn ex best wel leuk, daardoor wist ik haar nog 12 jaar afhankelijk te laten van mij, vrouwen moeten weten dat de man betaald en bepaald, 12 jaar niet gaan werken en geen vaste relatie want anders komt de alie in gevaar en haar lekker vaak laten vragen waar het blijft, dat was leuk joh

Mijn ex is overleden, tijdens ons 11-jarig huwelijk heeft zij gewerkt, ik kreeg een paar maanden na haar overlijden een voorstel: 210 Euro ineens, of ong 10 euro per jaar, BELAST! vanaf als zij de pensioengerechtige leeftijd had bereikt, zielig! Heb die 210 euro aan het Kankerfonds laten overmaken aan welke ziekte ze overleden is…

@Hissink Wat je zegt is mogelijk, bij mij is dat ook zo gegaan en hebben we wederzijds geen rechten. Maar gedwongen tekenen is natuurlijk nooit het geval. Als ze niet wil tekenen dan is dat zo en krijgt ze inderdaad over de huwelijksjaren haar deel.

gerda van kessel , Vrijdag 24 Augustus 2012 13:50

daar ben ik het helemaal mee eens ook al ben je gescheiden meer dan 24 jaar je komt nooit van je ex af. zelf heeft zij nooit gewerkt maar ook nooit en te nimmer ,maar mijn man moest betalen aan haar ook al is zij weg gegaan voor een ander .dat is een grote schande het NEDERLANDS recht is krom zeer krom .

De dames op de
Wallen zijn een stuk goedkoper!!

Ik word een beetje misselijk van die vervelende mannetjes en hun reacties! Wel profiteren dat de vrouw thuis is en voor de kinderen zorgt en hun lekker carriere kunnen maken. Thuis wordt alles geregeld en schoongemaakt, ook werk, maar dan ONBETAALD EN MET LIEFDE GEDAAN

Ach ja het wel dood normaal vinden om zelf carriere te maken en vrouw thuis. Als er gescheiden wordt heeft ze geen inkomen of carriere gemaakt. Tja dat je dan moet betalen, omdat ze zij voor jou als man thuis is gebleven, is natuurlijk raar…. Dat ze onbetaald in de kinderen en jou heeft geinvesteerd is irrelevant. Het is alleen maar lastig zo’n ex… gaat je geld ook nog aan op, wat jij verdient. Zij behoort niets te krijgen natuurlijk…

Geachte heer, mevrouw,

Mijn vrouw is geabonneerd op de plus. Zo laat zij mij altijd het deel geld en recht lezen.
Onderstaand een stuk uit dit katern wat mij opviel.

Een rectificatie is op zijn plaats.

Gezien het feit dat deze meneer 12 jaar alimentatie heeft betaald en bovendien nu een deel van zijn pensioen aan zijn ex overmaakt, betekent dat de scheiding van voor 1996 dateert.
Dan dien je als gepensioneerde het deel waar zij recht op heeft aan haar door te storten met de omschrijving alimentatie en derhalve als zodanig aftrekbaar voor de belasting, daar
hij daarover belasting reeds heeft betaald.
Door de omschrijving alimentatie is bij deze meneer het idee over de twaalf jaar kennelijk naar boven gekomen.
Bovendien geldt voor echtscheidingen van voor 1995 ook nog het Arrest Boon van Loon.
Dit Arrest bepaalt dat ook pensioen, opgebouwd voor je huwelijksdatum eveneens ten goede komt aan de ex echtgenote.
Ook de bewering dat bij zijn overlijden de ex partner niets meer ontvangt is onjuist.
Bij verdeling van het ouderdomspensioen geldt in dit geval voor de man 50% en voor de ex partner plusminus 38%.
Bij overlijden van deze meneer vangt zij 70% van het totale pensioen als partner pensioen of er moet schriftelijk afstand gedaan zijn.
Dit lijkt mij niet het geval, daar zij ook al 12 jaar alimentatie had getrokken.

Met vriendelijke groet,
deskundige (gepensioneerde)

Robbert Boerema
De Graeffweg 26
1446 BJ Purmerend
06-53383918

De reactie van R.Boerema is correct.Enige jaren geleden heb ik de rdactie van Plus daar al op gewezen

ook gescheiden en beide afstand gedaan van wederzijdse pensioenaanspraken maar volgens pensioenfonds(nn) heeft ze wel recht op nabestaanden pensioen omdat we dat niet bewust benoemd hebben in het echtscheidingsconvenant

Hierbij wil ik graag een reaktie neer zetten inderdaad over het geval alimentatie van 12 jaar.
Ik heb een hele lieve man mogen ontmoeten en we houden ziels veel van elkaar. Maar helaas een vreselijke geldwolf van een ex zit hem de laatste tijd vreselijk dwars. Deze vrouw zit in de wao ontvangt ook nog eens een flinke inkomst van partner en kind alimentatie en werkt zwart in de huishouding. Maakt mijn vriend zijn leven zwaar door konstant maar advocaten in te zetten voor money. Wij worden dit zo zat, het nederlandse recht moet met spoed worden herzien zo kunnen ook mannen zoals mijn vriend weer een normaal leven opbouwen.

Voor de vrouwen die het hebben over thuis blijven voor de kinderen: mijn ex verdomde het om iets te doen. Thuis zijn voor de kinderen ok, maar wat doe je dan wanneer de kinderen de hele dag op school zitten (en consequent overblijven)?
In het geval van mijn (h)ex was het heel simpel: wanneer zij thuis was en ik aan het werk had zij alle tijd om haar aandacht zeer sociaal aan anderen te schenken. dit deed zij via internet, maar ook thuis. Ondertussen plukte zij heel slim en stelselmatig de bankrekening waardoor ze er warmpjes bij zat na de scheiding (ook al omdat haar volgende slachtoffer miljonair was). Ik ( de simpele ziel die het natuurlijk allemaal als laatste zag en wist) bleef met de brokken en de schulden achter.
Oh, begrijp me niet verkeerd: ik ben niet verbitterd, integendeel. Uiteindelijk is alles op zijn pootjes terecht gekomen. De schulden ben ik al jaren vanaf en ik ben alweer een tijd gelukkig getrouwd. Mijn ex ook hoor: alweer voor de 4e keer. Hoe zou dat toch komen :-).
Uit haar “oude” leven is er niemand die nog iets met haar te maken willen hebben en de kinderen kotsen haar uit (vind ik jammer, want elk kind heeft recht op fijne ouders). Maar ze blijft roepen hoe goed ze het nu heeft…….! Nu, ik ben het helemaal met haar eens: ze heeft het prima voor elkaar en ze heeft alles gekregen wat haar toekomt. Nu nog hopen op het feit dat ik in de toekomst niet met haar hoef te delen, maar met mijn vrouw. Ach, het leven is best mooi!!!

Ik ben de partner van een gescheiden man, die ook een ex met twee kinderen heeft. Deze ex ontvangt zo’n 2500 euro netto per maand en werkt niet. Kan zij niet heeft zij de rechter wijs gemaakt. Mijn partner draait halverwege de maand elk dubbeltje om wat hij heeft om maar rond te komen, tot hij het belastingvoordeel van de ex-partneralimentatie weer krijgt. Dat is ronduit belachelijk! Ik wil nu iets gaan inzetten, bijvoorbeeld een detective, om aan te tonen dat zij werkt of kan werken. Zij doet nu vrijwilligerswerk, waar zij open over is, maar m.i. is dat een keuze en geef je daarmee aan dat je wel kunt werken. Klopt dit? Je kunt dan toch voor een deel in eigen levensonderhoud voorzien? Hoe kun je dit aangeven? Is er niet een instantie die dit soort zaken in de gaten houdt?
Nu het belastingvoordeel over de kinderalimentatie er ook af gaat, wordt het voor mijn partner helemaal lastig. Hij overweegt een stap naar de rechtbank, maar is bang dat mijn loon ook wordt meegenomen in de alimentatieberekening en ik WEIGER om te betalen voor zijn verleden. Het is niet mijn schuld dat hij een foute keuze in partner heeft gemaakt in het verleden, hoe kan het dan zo zijn dat je als ‘nieuwe’ partner ook moet betalen? Dat weiger ik pertinent. Niet mijn oorlog, niet mijn geld. Of zie ik het fout?

goed te weten… dan draai ik, voordat ik vertrek, persoonlijk eerst haar nek om…:-)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

Nieuwsbrief

Volg Geld & Recht op Twitter

Like Geld & recht op Facebook

Meer websites van SPN