Bespaartips oktober 2012

Het leven is al duur genoeg, daarom hebben wij ook in oktober weer een aantal nuttige bespaartips voor u.

Service als geheugensteuntje
1. Komt u er ook steeds net te laat achter dat u een polis had willen opzeggen? De polisopzegservice.nl is dat een handig hulpmiddel om op tijd een polis op te zeggen (dat kan na afloop van de eerste polis nu per maand) maar ook om op tijd rond te gaan kijken zodat u op tijd de juiste keuze maakt.

Boek op dinsdag
2. Bent u van plan een vliegticket te boeken, dan moet u met een aantal zaken rekening houden. Vroeg boeken is zinvoller dan een paar weken van te voren, behalve voor last minutes dan, wanneer u tegen de spanning kunt. Boekt u toch laat, doe dat dan op dinsdag, want op dinsdag en woensdag verlagen de vliegmaatschappijen vaak hun tarieven en kunt u als eerste gebruik maken van de goedkopere prijs.

Verander van aanbieder
3. In de laatste week van september kwam de Nederlandse Medeingingsautoriteit met het nieuws dat op een energiejaarrekening van € 2000 tot € 488 valt besparen: http://www.consuwijzer.nl/thema/overstapcoach-energie. Maar ook met het overstappen naar een andere aanbieder van internet, televisie of telefonie kunt u flink besparen, ook hier is een overstapservice voor: www.verandervanprovider.nl

Afdingen kan best
4. Voor velen hoort het bij de vakantie, afdingen op spullen die je best graag wilt hebben, maar niet voor die prijs. Ook in Nederland is afdingen op artikelen en diensten mogelijk. Volgens de Consumentenbond is goed resultaat te boeken, bij makelaars en notarissen. Maar ook op wit- en bruingoed is afdingen mogelijk. En als afdingen op de prijs niet lukt, dan is er vaak wel iets extra’s te krijgen bij de aankoop, een potje bijpassende schoensmeer of een fraaie kledingzak, ook leuk. Toon wel dat je een serieuze koper bent.

Lijfrente shoppen
5.Het is nog steeds de moeite waard om bij het aflopen van een lijfrenteverzekering of koopsompolis rond te kijken naar de beste aanbieder voor uw inkomen naast AOW en pensioen. De laatste jaren is bank-sparen steeds populairder en niet voor niets. De uitkeringen en kosten zijn transparant en de uitkeringen hoger. Wilt u echter een levenslange uitkering dan moet u bij de verzekeraars blijven shoppen. Ook hier valt op de kosten van de dienstverlening af te dingen. Handige sites zijn: www.bank-sparen.nu en www.123lijfrente.nl

Goedkope kapper
6. Vindt u de kapper ook te duur en durft u wel een experiment aan? Veel kappersstudenten en kappers zoeken modellen, privé. Steek uw licht eens op bij uw kapper of kappersschool wanneer u goedkoop een leuke nieuwe look wilt hebben.

Periodiek schenken
7. Schenkt u via een notariële akte een lijfrente voor vijf jaar aan een goed doel (ANBI), dan is het gehele bedrag dat u schenkt aftrekbaar van uw inkomen. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak bij de notaris, hij heeft het in het laatste kwartaal altijd het drukst. (De verwachte onderhandse akte is er waarschijnlijk pas vanaf 2014 of 2015)

Goedkoper inkopen
8. Voor goedkoper inkopen zijn de sites die de aanbiedingen vergelijken, bijvoorbeeld www.folders.nl. Maar ook een bezoek aan de markt maakt boodschappen doen goedkoper en artikelen die (net) over de datum zijn kunnen nog heel goed geconsumeerd worden, maar zijn als ze verkocht worden wel veel goedkoper. Dat geldt natuurlijk niet voor bederfelijke waren.

Koop bij de kweker
9. Woont u in een agrarisch gebied of brengt u daar met de auto of fiets wel eens bezoekje? Stop dan eens bij de karretjes die langs de weg staan en koop dan goedkoop en vers de producten van het land.
blog.geld.nl/Autoverzekering/autoverzekering_vandalisme.aspx

Auteur 
Bron 
  • geldenrecht.nl