Zorgverzekering 2013: eigen bijdrage wordt verhoogd

Voor sommige zorg die onder de dekking van de ziektekostenverzekering valt, geldt een eigen bijdrage. Een gedeelte van de behandeling dient u dan zelf te betalen. Per 2013 worden een aantal van deze eigen bijdrages verhoogd. Welke zijn dat precies?

De basisverzekering vergoedt niet altijd het gehele bedrag van de behandeling. Soms moet je zelf een gedeelte betalen, de eigen bijdrage. Per 2013 worden een aantal van deze eigen bijdrages verhoogd. Een overzicht:

• Gaat uw dochter in 2013 bevallen in het ziekenhuis? Dan wordt de eigen bijdrage verhoogd naar maximaal 197 euro per dag. Deze eigen bijdrage geldt alleen wanneer u geen medische indicatie hebt voor een bevalling in het ziekenhuis.
• De eigen bijdrage voor ziekenvervoer per auto, taxi of openbaar vervoer stijgt naar 95 euro.
• Hulpmiddelen:
- Voor orthopedische schoenen, voor kinderen onder de 16 jaar geldt een eigen bijdrage van 69 euro. Voor boven de 16 jaar geldt een eigen bijdrage van 137,50 euro.
- Lenzen (bij stoornis aan de visuele functie van het oog door een trauma of medische aandoening) bij gebruik langer dan een jaar: eigen bijdrage 53,50 euro per lens. En bij gebruik korter dan een jaar: eigen bijdrage 107 euro per kalenderjaar. Als slechts één oog gecorrigeerd dient te worden is de eigen bijdrage 53,50 euro per kalenderjaar.
- Hoortoestellen: 25 procent van de aanschafkosten.
- Verbandschoenen, maximumvergoeding van 149 euro.
- Allergeenvrije schoenen: voor verzekerden onder de 16 jaar geldt een eigen bijdrage van 69 euro. Voor verzekerden boven de 16 jaar geldt een eigen bijdrage van 137,50 euro.

Vergelijken loont

In onze zorgverzekering vergelijker kunt u uw wensen aangeven voor fysiotherapie, tandarts, orthodontie, psychologische hulp, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp in het buitenland en vergoeding zwangerschap en bevalling. U ziet direct welke ziektekostenverzekering voor 2013 met uw wensen het goedkoopst is.

Bron:Verzekeringssite

  • U leest meer over zorgverzekeringen in onze special
Auteur