Stalling caravan opzeggen

In oktober 2012 hebben we een huurovereenkomst van een jaar gesloten voor de stalling van onze caravan. Omdat we de caravan onlangs verkochten is de stalling niet langer nodig. Krijgen we wanneer we de huurovereenkomst opzeggen het resterende deel van onze al betaalde jaarhuur terug?

Waarschijnlijk niet, het huren van een caravanstalling is zogenaamde zakelijke verhuur. Bij zakelijke verhuur hebt u in tegenstelling tot het huren van een woning geen opzegtermijn. De huur wordt voor een vaststaande periode aangegaan en loopt aan het einde van het contract van rechtswege af. Wanneer u tussentijds opzegt kan de verhuurder u dwingen de huur voor de volledige huurovereenkomst te betalen.

U hebt de jaarhuur voor de caravanstalling al vooruit betaald, of u recht hebt op terugbetaling van de huur die u niet zult gaan gebruiken is de vraag. Alleen wanneer uw huurovereenkomst in de mogelijkheid voorziet kunt u huur terugvragen. Lees uw huurovereenkomst na op deze bepaling en bepaal vervolgens uw handelen. Hebt u geen huurcontract gekregen, dan mag u van de wet uitgaan, de overeenkomst loopt dan door tot het einde van de overeenkomst. Krijgt u nog iets van de betaalde huur terug, dan is dat aan de verhuurder.

Bron 
  • geldenrecht.nl