Acht handige apps voor op vakantie

Met uw smartphone in de hand

Getty Images

Op vakantie in het buitenland kun je als consument veel plezier hebben van apps die gratis wifi vinden, geld omrekenen of schade claimen bij de verzekering. Installeer ze vast voor vertrek! Acht apps voor de smartphone die bijdragen aan een ontspannen vakantie.

Wi-Fi finder

Het is een trend in Nederland: gebruikmaken van gratis wifi in plaats van een dure internetbundel. Op vakantie in het buitenland is gratis wifi helemaal gunstig, want internetten over de grens is veel duurder dan in eigen land. In landen van de Europese Unie kost een MB nu nog maximaal 83 cent, per 1 juli maximaal 54 cent. Buiten de EU is internetten meestal veel duurder. Dan is de app wifi-finder een uitkomst. Je kunt de 650.000 locaties in 144 landen vooraf downloaden, zodat je de app ook offline kunt gebruiken. Op je vakantiebestemming is de dichtstbijzijnde gratis hotspot te vinden via gps.

Voor Android
Voor iPhone

wifi finder

Zoover app

Goedkope accommodaties, restaurants, bezienswaardigheden of leuke activiteiten vind je gemakkelijk met de app van Zoover. De app kan sorteren op prijs, populariteit en afstand. De app kent 300.000 accommodaties en 60.000 bezienswaardigheden over de hele wereld en miljoenen beoordelingen.

Voor Android en iPhone

zoover

Google Vertalen

Winkelen of uit eten gaan in een land waarvan je taal niet spreekt is vaak knap lastig. Google Vertalen biedt uitkomst. De app kent meer dan 70 talen. Je kunt vertalen van Nederlands naar de vreemde taal of andersom, zowel in geschreven als gesproken woord. Zo kun je dus ook horen hoe je een woord uitspreekt.

Voor Android
Voor iPhone

translate

XE Currency

De euro heeft omrekenen in veel populaire vakantieladen overbodig gemaakt. Buiten de Eurozone is vaak nog flink wat hoofdrekenwerk nodig in de winkel. Wie het vakantiebudget goed in de gaten wil houden, doet er goed aan een hulpmiddel te gebruiken. De app XE Currency bijvoorbeeld. Kies de juiste munt, voer een bedrag in en tik op de groene pijl. In de lijst verschijnt de omgerekende waarde hiervan in verschillende valuta, onder andere de euro.

Voor Android
Voor iPhone

currency

SOS op reis

Mocht er iets gebeuren waar je vooraf liever niet aan denkt, dan komt de app SOS op reis goed van pas. In noodsituaties helpt deze om de juiste hulp te vinden. De app biedt in ruim 300 landen toegang tot landelijke alarmdiensten. Verder kun je er telefoonnummers in opzoeken voor het blokkeren van een gestolen of verloren bankpas en nummers van de ambassade en de politie. Een vakantieganger die zich goed wil voorbereiden voert in de app ook polisnummers in van verzekeringen onder ‘Mijn gegevens’ . Verder kun je met deze app autoschade mobiel melden aan je schadeverzekeraar.

Voor Android
Voor iPhone

sos

GezondheidsNet app: medische vertalingen

Aan de Marokkaanse kust een kwallenbeet opgelopen? Snel even naar de apotheek. Maar wat als de winkelier geen Engels spreekt? En met Google Translate lukt het niet? Met deze app staat u nooit meer met de mond vol tanden in een buitenlandse apotheek. Van 'abces' tot 'zonnesteek': alle vertalingen snel bij de hand.
Voor Android

Voor iPhone:
  - Engels
  - Frans
  - Duits
  - Spaans
  - Italiaans
  - Turks

gezondheidsnet

(Alleen voor Nederland)

IENS mobiel

Op vakantie in Nederland zijn er van die dagen dat u geen zin heeft om te koken. Even geen gepruts voor de tent met een kookstelletje en goedkope macaronisaus. Op zoek naar een restaurant? Met deze app vindt u een handomdraai alle restaurants van Nederland met hun adresgegevens, openingstijden, keukentype, cijfers, beoordelingen van gasten en meer kenmerken.

Voor Android en iPhone

iens

Fietsen.123 app voor recreatieve fietsers

Gaat u op vakantie in Nederland een fietstocht maken? In de app zijn duizenden fietsenmakers, horecagelegenheden, oplaadpunten voor e-bikes en natuurlijk gratis fietsroutes in elke provincie van Nederland te vinden. Routes zijn afgebeeld als knooppunten en op een landkaart, waardoor de app op de fiets te gebruiken is als fietskaart.

Voor Android
Voor iPhone

fietsen123

Auteur