Energiemaatschappijen weren zwakke betalers

Torenhoge borgsommen voor failliete huishoudens

Getty Images

Overstappen naar een andere energiemaatschappij gaat meestal eenvoudig. Behalve voor nieuwe klanten met betalingsproblemen. Dan lopen de borgsommen tot wel 1000 euro.

Overstappen.nl heeft inzichtelijk gemaakt welke eisen de verschillende maatschappijen stellen aan slechte betalers.

Wanneer mensen in de schuldhulpverlening terechtkomen, staan ze vanzelf op de zogenaamde zwarte lijst. Als ze vervolgens van energieaanbieder willen wisselen, kan dat alleen als ze hoge borgsommen betalen. Deze borg hoeft een financieel gezond huishouden niet te betalen. Met een verschil van €820 verschillen deze borgstellingen sterk per leverancier.


Overzicht van borgsommen energieleveranciers
Energiedirect                            €1.000,-
BudgetEnergie                          €800,-
E.on                                         €450,-
Eneco                                      €400,-
Greenchoice                             €400,-
Nederlandse Energie Maatschappij €180,- (geen spoedaanvraag mogelijk)
Essent Geen borg (klant mag niet eerder   betalingsachterstand hebben gehad bij Essent)
Nuon                                        Geen borg (komt er waarschijnlijk binnenkort wel)


Zwakken dubbel gestraft
“Huishoudens met schulden kunnen goed profiteren van lagere energiekosten. Het is mogelijk om een paar honderd euro te besparen, maar daarvoor is een overstap wel nodig. Met onze nieuwe service geven we iedereen de informatie waar ze wat ons betreft recht op hebben.” Dit zegt Jelle Feenstra van Overstappen.nl. De groep huishoudens met bewindvoerder stijgt al een paar jaar. In die zelfde jaren zijn miljoenen huishoudens overgestapt van energieleverancier. “Het wordt tijd dat iedereen de mogelijkheid krijgt om met een eenvoudige overstap de energiekosten te drukken. Aanbieders maken veel reclame over hun tarieven, je hoort ze alleen nooit over groepen klanten die ze liever buiten de deur houden.


Spoedaanvraag
Energiemaatschappijen die geen grote borgsommen vragen, staan ook niet te springen om alle huishoudens aan te sluiten. Zij nemen namelijk geen spoedaanvraag in behandeling. Wanneer bij een betalingsachterstand afsluiting dreigt, moet er altijd een spoedaanvraag gedaan worden. Wanneer zo’n aanvraag niet in behandeling wordt genomen is het voor kapitaalzwakken haast onmogelijk om snel van energiemaatschappij te wisselen. “Elektriciteit en gas zijn voor iedereen even belangrijk. Alleen was het tot nu voor een grote groep zowat uitgesloten om de goedkoopste leverancier te kiezen. Met duidelijke informatie weten alle consumenten waar ze aan toe zijn,” aldus Feenstra.

Auteur