Ongewenste bemoeienis

Getty Images

De kinderen van mijn man gaan zich na jaren van afwezigheid ineens met hem bemoeien nu hij in een verpleeghuis is opgenomen. Kan ik dat nog voorkomen?

Echt voorkomen kunt het niet, wel kunt u goede afspraken maken over wie de zaakbehartiger van meneer is. Spreek met het behandelteam van de afdeling waar uw echtgenoot verblijft af dat u de zaakbehartiger van uw man bent. U bent dan het aanspreekpunt als er iets aan de hand is of wanneer over behandeling moet worden besloten. Beter was het geweest wanneer u en uw man een levenstestament hadden laten maken waarin u had vastgelegd wie namens u of meneer de zaakbehartiger is en wie er mag beslissen over behandelen of niet behandelen wanneer u of uw man dat zelf niet meer kan doen. Met dit levenstestament had u een stevig argument om de kinderen op afstand te houden.

Hoewel de kinderen zich vele jaren niet hebben laten zien blijft uw echtgenoot toch hun vader. Helemaal buiten beeld zult u ze daarom niet kunnen houden, ook zij hebben het recht om hun vader te bezoeken. Goede afspraken over bezoektijden kunnen confrontaties wellicht voorkomen.

Bron 
  • geldenrecht.nl