AOW-gat door overlijden overbruggen

Vraag van de week

echtpaar
Getty Images

Ik ben negen jaar jonger dan mijn man die in mei 65 jaar wordt. Ik wil stoppen met werken, maar hoe overbrug ik het wegvallen van het inkomen van mijn man als hij overlijdt voordat ik zelf AOW krijg?

Wanneer u stopt met werken voor 1 januari 2015 en uw man ontvangt voor u een toeslag-AOW totdat u zelf AOW-gerechtigd bent is er natuurlijk niets aan de hand. Overlijdt meneer echter voordat u een zelfstandig recht hebt op AOW, dan valt u terug het mogelijke nabestaandenpensioen van uw man en verder niets. Een mogelijke oplossing vindt u in de Overlijdensrisicoverzekering. Voor deze verzekering betaalt u premie die de laatste jaren sterk is gedaald. Mits uw man gezond is, is het afsluiten van een dergelijke verzekering niet al te ingewikkeld en niet duur meer.

Stel dat u voor 9 jaar een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten die in het eerste jaar € 150.000 uitkeert. Kiest u ervoor om het uitgekeerde bedrag te laten dalen naarmate u zelf dichter bij de AOW-leeftijd komt, dan betaalt u bij de beste aanbieder nu maandelijks € 42 premie. Met de uitkering van deze verzekering en het nabestaandenpensioen van uw man hebt u ongeveer hetzelfde inkomen als wanneer uw man niet overleden zou zijn.

Bron 
  • Proud to be Senior