Test: croissants

Op zoek naar de lekkerste croissants om zelf af te bakken

Getty Images

Mmmmmmm! Een warm croissantje bij het ontbijt. Maar liggen de beste om zelf af te bakken in de diepvries, zitten ze in een blik of zijn het toch de lang houdbare?

Wie niet naar de bakker wil, maar zelf een croissantje wil afbakken heeft met diepvriescroissantjes van Délifrance de lekkerste in huis.

Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond. Délifrance (€2,15 voor 6 stuks) is de enige in de test die van het testpanel een ‘zeer goed’ krijgen voor de smaak. De croissant is lekker luchtig en heeft een krokante korst. Ook de experts beoordelen deze croissant als enige positief, vooral vanwege het uiterlijk.

Croissant uit blik

Délifrance is de enige diepvriescroissant in de test. In de Nederlandse winkels liggen namelijk vooral croissant die ongekoeld lang houdbaar zijn en of croissants uit blik die je zelf moet rollen. De croissants uit blik komen beter uit de test dan de lang houdbare. Die van Albert Heijn (€1,65 voor 6 stuks) komen als beste blik-croissant uit de test, over de Danerolles (€1,90 voor 6 stuks) zijn de experts niet erg enthousiast. Ze vinden het deeg te vast en te zout. De lang houdbare croissants komen het slechts uit de test en helemaal onderaan bungelen de biologische afbakcroissants van Zonnemaire (€2,00 voor 4). Het zijn ook nog eens de duurste uit de test.

Auteur 
Bron 
  • Consumentenbond