Scootmobiel stallen

Vraag van de week

Getty Images

Door mijn ziekte heb ik een scootmobiel nodig en die krijg ik ook van de gemeente. Ik kan hem alleen niet plaatsen omdat de Vereniging van Eigenaren geen toestemming geeft.

De Vereniging van Eigenaren (VvE) zit fout. Het College van de Rechten van de Mens, de opvolger van de Commissie Gelijke Behandeling, heeft daar al een aantal uitspraken over gedaan. De Wet gelijke behandeling is er juist om eenieder de gelegenheid te geven om op voet van gelijkheid deel te nemen aan de maatschappij.

Verbieden mag niet

Door de weigering van de VvE om de scootmobiel onder de trap te plaatsen belemmert zij u in die gelijkheid. Of de ander bewoners het nu leuk vinden of niet, zij zullen moeten tolereren dat u uw scootmobiel in de gemeenschappelijk ruimte (onder de trap) plaatst, en daar een oplaadsysteem laat bevestigen. Mocht u echter voldoende ruimte hebben in uw appartement of berging dan heeft de VvE wel een punt. De VvE en u zullen dus samen zorgvuldig moeten onderzoeken wat de mogelijkheden van het stallen zijn, simpelweg verbieden mag niet.

Bron 
  • Proud to be Senior