Afschaffen chipknip: wat gebeurt er met mijn saldo?

Het heeft bij mij een tijd geduurd voordat ik aan de chipknip gewend was. Ik werd echter wel verplicht om deze te gebruiken omdat het in mijn omgeving op een gegeven moment alleen nog maar mogelijk was om met de chipknip voor parkeren te betalen. Ik heb gelezen dat deze chipknip per 2015 zal verdwijnen. Wat gebeurt er met mijn saldo op dat moment?

Goed dat u dit aankaart. Hier wordt op dit moment in de politiek druk over gesproken. Zoals het er nu uitziet, moeten mensen die tegen die tijd (2015) nog geld op hun chipknip hebben staan, dat bedrag zelf tijdig terugstorten. Minister Dijstelbloem van Financiën heeft vorige week ook nog eens bevestigd dat de bank dit bedrag niet automatisch overhevelt. Wel wordt er onderzocht wat de mogelijkheden zijn om de banken te verplichten om de consument achteraf (dus na afschaffing) alsnog binnen een bepaalde termijn dit bedrag te vergoeden.

N.B. Ik verwacht overigens dat de komende tijd voldoende ruchtbaarheid aan het tijdig overhevelen van het saldo op de chipknip zal worden gegeven. Bovendien lijkt het waarschijnlijk dat er een eenvoudige manier zal komen waardoor consumenten ook achteraf hun geld terug gestort kunnen krijgen. Het gaat toch om geld dat niet van de banken is maar van de consument zelf!

Auteur