Test: het beste witgoedmerk

Getty Images

Nederlanders zijn over het algemeen tevreden over de prestaties van het ‘witgoed’ in huis, zoals wasmachines, drogers, koelkasten. De beste apparaten zijn volgens consumenten van Miele.

Dit blijkt uit een panelonderzoek van de Consumentenbond onder ruim zevenduizend consumenten. De bond peilde de mening van consumenten over hun wasmachine, koelkast, vaatwasser, droger en stofzuiger. Miele kwam vier keer als beste uit de bus en moest bij de stofzuiger alleen Numatic voor zich laten.

Wasmachine

Het beste scoort Miele bij de wasmachine. 73% van de consumenten met een Miele is zeer tevreden over de prestaties en 68% zal t.z.t. zeker weer een Miele kopen. Op de tweede plaats staat Asko, met 68% zeer tevreden gebruikers en 57% die zegt het merk trouw te blijven bij de volgende aankoop. Bij de wasdrogers is 68% van de Miele-bezitters zeer tevreden en een even groot percentage wil het merk trouw blijven. AEG staat op de tweede plaats.

Bij de koelkasten hebben Liebherr en Samsung met 55% meer zeer tevreden gebruikers dan Miele met 52%. Wel is de merktrouw bij Miele groter (44%) dan bij Liebherr (38%) en Samsung (26%).

Prijs-kwaliteit

Bij de prijs-kwaliteit verhouding is Miele een middenmoter. Een Miele-wasmachine heeft volgens slelchts 20% een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, tegen 42% voor Indesit en 36% voor Whirlpool. Een Miele-wasdroger heeft volgens 19% een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Het gemiddelde voor alle wasdrogers is 23%. Met andere woorden: Miele is goed, maar ook duur.

Auteur 
Bron 
  • Consumentenbond