Top 10 artikelen op Geld & Recht 2014

Getty Images

In de laatste maand van het jaar maken we de balans op. Welke artikelen werden het best gelezen? Dat ziet u in deze top 10!

1. Test: de lekkerste koffiepads
De Senseo is zo populair dat er heel veel verschillende merken koffiepads voor deze apparaten te koop zijn. En de lekkerste is...

2. Test: kant en klaar pannenkoeken
Geen zin om pannenkoeken te bakken, terwijl de kinderen wel trek hebben? In de winkel liggen kant-en klare pannenkoeken, die je alleen even hoeft op te warmen. De lekkerste...

3. Te hoge huur voor huurtoeslag
Door de huurverhoging die afgelopen jaar veel hoger was dan voorheen kom ik met mijn huur net boven de huurgrens, verlies ik nu ook mijn huurtoeslag?

4. Meer belastingvrij schenken
In 2014 mag u iets meer belastingvrij schenken aan kinderen en anderen. We zetten alle vrijstellingen voor u op een rij.

5. Aanrijden kind is nooit ‘eigen schuld’
"Ik heb een kleuter, die zo maar de straat overstak, geraakt met m’n auto. Gelukkig reed ik bijna niet, de schade is erg beperkt. Veel schrik, een kapot fietsje en woedende ouders. Nou, dat fietsje betaal ik wel, maar ben ik ook schuldig in de zin van de wet?"

6. Hogere boetes
Boetes voor verkeersovertredingen zijn per 1 januari verhoogd om de bedragen aan te passen aan de inflatie. Voor een veelvoorkomende verkeersovertreding, 10 km/h te hard rijden binnen de bebouwde kom, bedraagt de boete in 2014 €46. Buiten de bebouwde kom is de boete voor 10 km/h te hard rijden €41. Vorig jaar was dit respectievelijk €45 en €41.

7. Bespaartips februari 2014
Februari is begonnnen: tijd voor een nieuwe set bespaartips!

8. Dure nieuwe accu voor elektrische fiets niet altijd nodig
De accuaansluiting van onze Gazelle is kapot. Omdat aansluiting en accu een geheel vormen, moet er een hele nieuwe accu in. Kost me 599 euro. Is dat niet wat veel voor een fiets van amper drie jaar. Valt dit niet onder de garantie?

9. Korting AOW door samenwonen
Mijn moeder en ik wonen al ons hele leven samen. Beiden hebben we alleen AOW. Klopt het dat wij volgend jaar gekort worden op onze AOW omdat wij dan als samenwonend worden gezien?

10. Bij welke temperatuur mag ik werk weigeren?
Ik werk in de buitenlucht en dat is met het warme weer bepaald geen pretje. Eigenlijk wil ik meer pauzes of als het nog veel warmer wordt helemaal niet werken. Bij hoeveel graden Celsius mogen we als werknemers het werk neerleggen?

Auteur