Test: de beste virusscanner

De resultaten

Getty Images

Iedereen weet dat het op internet wemelt van de virussen, foute websites en andere malware. Een goede virusscanner en firewall zijn dan ook onontbeerlijk. De scanners met het hoogste testoordeel zijn G Data Internet Security (¢40), Eset Smart Security 8 (¢41) en McAfee Internet Security (¢70).

Test Consumentenbond

Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond. De scanners zijn zowel beoordeeld op hun vermogen om malware te detecteren als op de gebruikersvriendelijkheid en de systeembelasting. Van de drie beste scoort G Data het hoogst bij de antimalware, maar het verschil met de andere twee is gering. Eset is verreweg de meest gebruikersvriendelijke van de drie beste scanners en scoort ook het beste bij de systeembelasting.

Gratis

In de test zijn achttien scanners getest, waaronder vier gratis scanners: Avast!, AVG Avira en de meegeleverde scanner van Windows 8. Avira komt als beste van deze vier uit de test. In het algemeen vinden de testers de prestaties van de gratis scanners (ver) achter blijven bij die van betaalde scanners. Daarnaast bevatten de gratis scanners vaak reclame voor eigen producten. “Gratis scanners zijn beter dan niets, maar betaalde scanners zijn hun geld meestal wel waard”, concluderen de testers.

Bron: www.consumentenbond.nl

Auteur