Test: de beste diepvriessate

Getty Images


Het is makkelijk en lekker: diepvriessate. Iedere supermarkt heeft het in de diepvrieskast liggen en thuis hoef je de sate alleen even in een pan heet water te leggen. De beste kipsate is... KoBa van Jumbo. Wie liever varkenssate heeft, kan het beste naar de Aldi.

Dit blijkt uit een test in de Consumentengids. De KoBa van Jumbo kost slechts €0,27 per 100 gram en is daarmee samen met enkele andere de goedkoopste uit de test. De testers hebben vooral gekeken naar de hoeveelheden zout, vet en suiker in de saté. De KoBa scoort goed op deze punten. Het vlees van de KoBa kipsaté bestaat niet uit ‘echte’ vleesblokjes, maar uit separatorvlees, samengeperste vleesrestjes. Nummer twee uit de test, Aldi Snack Fan kipsaté bestaat wel uit hele stukjes vlees. Nadeel van de Aldi-saté is het suikergehalte. Volgens de testers bevat de saté elf suikerklontjes, anderhalf keer zo veel als een glas cola.

Varkenssaté
Aldi Varkenssaté, die uit hele stukken vlees bestaat, scoort zeer goed op het vetgehalte. Deze saté kost €0,42 per 100 gram. Het zoutgehalte beoordelen de testers als redelijk. Ter vergelijking alle andere varkenssatés scoren op dit punt slecht tot zeer slecht. Ook de varkenssaté van Aldi bevat veel suiker, veel meer dan de andere satés.

Pindasaus
Onmisbaar in saté is natuurlijk de pindasaus. diepvriessaté bevat zelfs meer saus dan vlees. Erg veel pinda’s vonden de testers niet in de saus. Als voorbeeld noemen ze AH en AH Basic, waar nog geen acht pinda’s per portie inzitten. Wie zelf pindasaus maakt heeft bijna dertig pinda’s nodig voor dezelfde hoeveelheid saus. Satés van Jumbo en Hebro bevatten meer pinda’s, zo’n 22 tot 27 pinda’s.

Bron: www.consumentenbond.nl

Auteur