Test: de beste internetprovider

Getty Images


Internet, bellen en televisie wordt steeds vaker bij één provider afgenomen. De beste provider voor dit zogeheten triple play is Xs4all. Ook bij internet en bellen komt Xs4all als beste uit de bus. Bij alleen internet staat Solcon bovenaan de lijst.

Dit blijkt uit de doorlopende ProviderMonitor van de Consumentenbond. XS4ALL scoort vooral goed op de kwaliteit van internet en de kwaliteit van telefoon. Zeelandnet/Delta scoort het beste met de kwaliteit van de televisie. Bij een verbinding zonder storing is XS4ALL de beste bij internet (92%) en de een na beste bij telefoon (96%), na KPN (97%). Televisie bij XS4ALL is relatief storingsgevoelig. Voor ‘geen tv-storingen’ is de score slechts 82%, terwijl Zeelandnet/Delta 92% haalt.

Glasvezel
Bij triple play via glasvezel komt XS4ALL ook op bijna alle punten als beste uit de bus. Bovendien zijn de testresultaten beter dan via ADSL. Zo is ‘geen internetstoring’ met een glasvezelverbinding 93%, 1% meer dan via de telefoonlijn. Overigens heeft de Consumentenbond geen ‘Beste uit de test’ aangewezen, omdat nog niet iedere Nederlander een glasvezelabonnement kan afnemen. Ook de andere drie aanbieders van triple play via glasvezel – KPN, Telfort en Caiway – komen met hoge cijfers uit de bus. Het laagste testoordeel is een 7,4.


Bron:
www.consumentenbond.nl/internetproviders/extra/providermonitor/#item3


Wilt U liever zelf de vergelijking maken? Dat kan op Geld & Recht: Internet, bellen en digitale TV: de voordeligste aanbieders >>

Auteur