Test: de beste koepeltent

Getty Images


Het kampeerseizoen staat weer voor de deur. Wie van plan is een trektocht te gaan maken, zal uitkijken naar een kleine, lichtgewicht tent. De beste tweepersoonstent in deze categorie is de Hilleberg Rogen.

Dat blijkt uit een test van het tijdschrift Op Pad. De testers noemen de Hilleberg Rogen een uitstekende drie seizoenentent. Het is de duurste (¢819) en zwaarste (2149 gram) tent uit de test, maar ook de veelzijdigste. De tent is makkelijk en snel op te zetten, hij is windvast en heeft een compacte pakmaat. De luifels zijn asymmetrisch, waardoor er altijd plek is om beschut te koken en spullen weg te leggen.

Winderig weiland

Er zijn negen tenten in de praktijk getest op een open, zompig weiland in het winderige Friesland. Tijdens de test stond er veel wind, het regende en er waren koude, heldere nachten. Geen van de negen tenten heeft een spoor van lekkage vertoond en de testers vonden het niveau van de tenten hoog. Behalve testwinnaar Hilleberg Rogen valt ook de MSR Hubba Hubba NX positief op. Dit is de lichtste tent uit de test met de kleinste pakmaat en met de scherpste prijs (¢400). Nadeel is dat het doek erg gevoelig is voor weersveranderingen.

Auteur