Test: het beste kindermatras

Getty Images


Belangrijk voor een goede babymatras zijn de lichaamsondersteuning, vochttransport en de wasbaarheid van de tijk. De beste uit de test: de Aerosleep 2 in 1 Sleep Safe Pack Evolution.

Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Aerosleep 2 in 1 Sleep Safe Pack Evolution (160 euro) heeft een kern van schuim en een uitstekend wasbare tijk. De onderzoekers geven de matras het testoordeel 10 voor de ventilatie. Ook geeft deze matras een goede lichaamsondersteuning aan zowel baby’s als peuters. Opmerkelijk is dat de testers nadrukkelijk afstand nemen van de claims van Aerosleep dat deze matras gezonder zou zijn voor baby’s dan andere matassen. Datzelfde geldt voor de claim dat de risico’s op wiegedood zouden afnemen. De onderzoekers hebben hiervoor geen bewijs gevonden.

Prijverschil

Er zijn forse prijsverschillen tussen de geteste matrassen. De beste uit de test is ook een van de duurste: 160 euro. De goedkoopste uit de test is de Ikea Vyssa Snosa (20 euro). Deze matras krijgt van de onderzoekers een 6,9 als testoordeel en is daarmee de beste van de goedkopere babymatrassen. Deze Ikea-matras scoort relatief goed op levenduur, maar onvoldoende op wasbaarheid van de tijk.

Nieuw

De test van babymatrassen is nieuw en er is een special testprogramma ontwikkeld, omdat er voor baby’s en peuters andere eisen zijn dan voor volwassenen. De lichaamsondersteuning is getest met een twee verschillende poppen, terwijl matrassen voor volwassenen met mensen worden getest. Ook de levensduur, het vochttransport, de isolatie en de wasbaarheid van de tijk zijn in de test ondezocht.

Bron: www.consumentenbond.nl

Auteur