Test: de beste draadloze router

Getty Images


Internetproviders leveren aan hun klanten een gratis router voor draadloos internet. Soms is de kwaliteit daarvan onvoldoende en kan het internet in bijvoorbeeld de tuin of op zolder haperen. Met een extra, losse router is dat op te lossen. De beste is de Asus RT-AC87U.

Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Asus (€219) is de snelste uit de test en ook de meest uitgebreide consumentenrouter die te koop is. Een nadeel is het relatief hoge stroomverbruik bij gegevensoverdracht. Een extra router moet op de gewone router van de provider worden aangesloten. Dat kan een technisch karwei zijn, maar veel providers beantwoorden vragen bij de installatie van een losse router.

Providers

Losse routers doen het aanzienlijk beter dan de modemrouters die de providers leveren. Elf losse routers in de test krijgen een hoger testoordeel dan de beste ‘providerrouter’. Enkele routers van providers kunnen wel goed meekomen. De Experia Box v10, die KPN levert, geeft snel internet en de AVM Fritz!Box 7490, die XS4All levert, heeft een scala aan instelmogelijkheden.

Bron: www.consumentenbond.nl

Auteur