Schade-expert essentieel

Getty Images


Het inschakelen van een eigen schade-expert is essentieel bij een conflict met de inboedelverzekering over de hoogte van een schade. Wie dat niet doet, moet zich neerleggen bij de schade zoals de verzekering die heeft vastgesteld.

Dit blijkt uit een bindende uitspraak van de geschillencommissie financiële dienstverlening van het Kifid. Tijdens de vakantie werd er bij een verzekerde ingebroken. Hij had een inboedelverzekering. De ingeschakelde deskundige schatte de schade op ruim zevenduizend euro. De verzekerde wilde de werkelijke schade van vijftienduizend euro vergoed krijgen, maar had voor de hoogte van dat bedrag geen deskundige onderbouwing.

Overeenstemming
De geschillencommissie oordeelde dat de verzekeraar gelijk had. Immers, volgens de polisvoorwaarden kan een verzekerde bij verschil van inzicht een eigen deskundige inschakelen om de schade vast te stellen. De twee deskundigen moeten vervolgens tot overeenstemming komen over het schadebedrag. Lukt dat niet, dan wordt er een derde deskundige ingeschakeld.

In dit geval heeft de verzekerde geen eigen deskundige ingeschakeld om de inschatting van de verzekeraar te bestrijden. Hierdoor blijft de – lagere - vaststelling van de verzekeraar het uitgangspunt voor de schadevergoeding.

Bron: www.kifid.nl

Auteur