Test: de beste babyfoon

Getty Images


Een moderne ouder kan niet zonder babyfoon. Er zijn hele simpele, maar ook geavanceerde waarbij je je kind via internet kan zien. De beste babyfoon uit de test is een relatief simpele babyfoon van Philips met alleen geluid.

De Consumentenbond geeft de Philips Avent SCD560 (€90) de beste beoordeling van de 12 geteste babyfoons. Het apparaat heeft prima prestaties en het is de enige babyfoon die voor de geluidskwaliteit een hoger testoordeel van7,5 krijgt. Ook het bereik is veel beter dan dat van de andere geteste babyfoons.

Beeldkwaliteit

De testers zijn teleurgesteld in de babyfoons met beeld en geluid. Alle beeldbabytelefoons scoren een onvoldoende op het onderdeel bereik. Ook het beeld is teleurstellend slecht. Ouders moeten kijken op kleine schermpjes met blokkerig beeld dat traag ververst. Een uitzondering is de Philips Avent SCD860 (€220). Deze babyfoon werkt met een app op de smartphone, die de beelden via internet ontvangt. Het bereik is in principe oneindig, maar in de praktijk hangt het af van de kwaliteit van de internetverbinding. Bij wifi is dat voldoende, maar bij mobiel internet valt het signaal snel weg. Bij de Philips bevriest het beeld dan zonder waarschuwing.

Bron: www.consumentenbond.nl

Auteur