Test: de beste weegschaal

Getty Images


Wie wil afvallen en daarom het lichaamsgewicht goed in de gaten wil houden, heeft een nauwkeurige weegschaal nodig. De beste is de Tefal PP1200.

Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond. De digitale weegschaal van Tefal (€28) krijgt het testcijfer 9,3 voor nauwkeurigheid. Meestal was het aangegeven gewicht precies goed, bij een aantal metingen was er een afwijking van 0,1 of 0,2 kg. De gemiddelde afwijking, zo berekenden de testers, is 0,06 kg en de weegschaal is niet gevoelig voor temperatuurwisseling. Opmerkelijk genoeg komt de duurste van de twintig geteste weegschalen als slechtste uit de test. De Aquanova Escala (€55) krijgt voor de nauwkeurigheid een 3,2 van de testers. De gemiddelde afwijking is 0,75 kg.

Nauwkeurigheid

Van alle twintig weegschalen zijn 3 exemplaren gekocht en daarmee is steeds drie keer een gewicht van 30, 60, 90 en 120 kilo gewogen. Bij elke meting is de afwijking genoteerd. Daarna zijn er metingen gedaan bij een hogere en lagere temperatuur en ook zijn er vier maanden later nog enkele meting uitgevoerd om de nauwkeurigheid goed vast te stellen. Er zijn zowel digitale als analoge weegschalen getest, alleen zonder vetpercentagemeting.

Bron: www.consumentenbond.nl

Auteur