Blijverslening voor senioren

Getty Images


Veel ouderen willen zolang mogelijk in hun eigen woning blijven wonen en willen daarvoor hun woning levensloopbestendig maken door bijvoorbeeld drempels te verwijderen en een inloopdouche aan te brengen. In de praktijk blijkt het lastig zulke verbouwingen te financieren. Daarom heeft het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) een Blijverslening voor senioren geïntroduceerd.

Er komen twee varianten van de Blijverslening: een consumptieve en een hypothecaire variant met beide hun eigen voorwaarden. Bij de consumptieve variant moet bijvoorbeeld een van de aanvragers jonger zijn dan 76 jaar en is het maximum leenbedrag tienduizend euro. Bij de hypothecaire variant geldt in principe geen leeftijdsgrens en ligt het maximum op vijftigduizend euro.

Gemeente

De Blijverslening loopt via de gemeente. Dat betekent dat eerst de gemeenteraad moet besluiten een fonds bij het SVn te openen voordat de eerste huiseigenaar een lening kan krijgen. Iedere gemeente kan bovendien zijn eigen voorwaarden stellen om maatwerk te leveren. Zo kunnen gemeente de lening alleen beschikbaar stellen voor een bepaalde wijk of doelgroep.

De goedkoopste lening

Wilt u geld lenen? Vergelijk hier en zie wat voor u het voordeligst is.

Bron: www.svn.nl/

Auteur