Test: de lekkerste chocolade kruidnoten

Getty Images

Sinterklaas, het is de tijd van snoepgoed zoals chocoladeletters, marsepein, pepernoten en kruidnoten. In alle supermarkten kun je ze vinden, maar wie de lekkerste chocolade kruidnoten wil, kan het beste naar Aldi gaan.

Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond. De zoetheid van de Aldi chocolade kruidnoot (€1,60  voor 450 gram) is voor de meeste proevers precies goed, terwijl de kruidnootsmaak wat zwak is. Als eindoordeel krijgen de Aldi chocolade kruidnoten een 7,4 van de proevers. Dat is even hoog als de – iets duurdere – chocolade kruidnoten van Hema en Jumbo. De noten van Aldi zijn, evenals die van Lidl, de goedkoopste uit de test.

Twee fabrieken

De Consumentenbond heeft vijftien verschillende chocolade kruidnoten getest. Hoewel ze onderling zichtbaar van elkaar verschillen, blijken er slechts twee grote bakkerijen te zijn die kruidnoten aan de supermarkt leveren: Van Delft en Modderman. Van Delft, naar eigen zeggen de grootste van de twee, verkoopt ook onder zijn eigen naam kruidnoten. In de test eindigen die op de vierde plaats. Aldi verkoopt kruidnoten van Van Delft, want op de verpakking staan de contactgegevens van Van Delft. De noten van Hema, Jumbo en Kruidvat lijken sterk op deze noten.

Modderman
Kruidnoten van Modderman worden onder die naam verkocht bij V&D. De Consumentenbond heeft de niet opgenomen in de test. De noten van Plus, Lidl en Action lijken sterk op de V&D-noten.

Bron: www.consumentenbond.nl

Auteur