Test: de beste action camera

Getty Images

Vroeger ging de spiegelreflexcamera standaard mee op vakantie. Tegenwoordig hebben meer en meer mensen zo’n kleine, lichte action camera bij zich om hun omgeving te filmen.

Winnaar

De beste is de GoPro Hero4 Silver. Dit blijkt uit een test van OpPad. De GoPro Hero4 Silver (€430) heeft een goede beeldkwaliteit, veel montagemogelijkheden, instellingen en beeldformaten. De camera is eenvoudig te bedienen, het kleine schermpje aan de voorkant is goed af te lezen, maar de tester is vooral enthousiast over het aanraakscherm achterop.

Hij is via wifi aan de smartphone te koppelen. Zo kan je op de smartphone zien wat je filmt. De accu is goed voor ongeveer anderhalf uur opname. Bij 0C is de capaciteit gereduceerd tot een derde en bij -10C is de accu dood.

Douche

Tijdens de test van zeven action camera’s is gelet op onder andere gebruiksvriendelijkheid, bevestigingsmogelijkheden, batterijduur, gewicht, beeldkwaliteit en geluid, waterdichtheid en kou. De waterdichtheid is getest door iedere camera een kwartier lang onder een douche van verneveld water te zetten. Om de gevoeligheid voor kou te onderzoeken zijn alle camera’s bij 0C, -10C, -15C en -20C getest.

Bron: www.oppad.nl/

Auteur