Test: het beste gezonde tussendoortje

Getty Images

Even een gezond reepje als je aan het eind van de middag trek hebt. Het supermarktschap ligt vol met zulke gezonde tussendoortjes. De gezondste is Berry Delight van Näkd.

Dit blijkt uit een test uit de Consumentengids. De Berry Delight (€1,00 per stuk) bevat omgerekend vier suikerklontjes en 135 kcal. Hoewel de reep dus behoorlijk zoet is, krijgt hij toch het testoordeel goed voor toegevoegde suikers, want de reep bevat alleen suikers uit dadels en frambozen. Ook op het onderdeel zout scoort de reep van Näkd goed. Minder positief zijn de testers over de hoeveelheid vezels. De reep krijgt voor dit onderdeel drie van de maximaal vijf sterren.

Calorieën

Een ideaal tussendoortje heeft volgens het Voedingscentrum niet meer dan 75 kcal. Een enkel keertje een uitschieter met meer calorieën kan geen kwaad, aldus het Voedingscentrum. De testers zagen dat veel van de 25 tussendoortjes meer calorieën bevatten, met als uitschieter de Zonnatura Sesam Crunch. Deze reep bevat 267 kcal, bijna vier keer die ideale hoeveelheid. Een pakje van deze repen bevat bijna evenveel calorieën als een doorsnee ontbijt. Ter vergelijking: een appel bevat al snel 80 kcal en een handje noten 180 kcal.

Bron: www.consumentenbond.nl/

Auteur