Test: de beste staafmixer

Getty Images

Een staafmixer met hakmolen is een reuze handig apparaat voor veel van de meestvoorkomende kooklusjes. In de keuken is een goede staafmixer met hakmolen daarom onontbeerlijk. De beste?

Bosch MSM67170

Dit blijkt uit een test in de Consumentengids. De Bosch staafmixer (70 euro) voldoet op alle punten en heeft veel accessoires. De pureerstaaf, garde en het hakmolentje leveren prima werk. Hoewel de staafmixer aan de zware kant is, ligt hij prima in de hand. Het is de enige staafmixer in de test die ijs kan crushen, maar het resultaat is niet denderend. Minpuntje is dat het apparaat behoorlijk wat herrie maakt. Overigens is de Bosch MSM67140 (55 euro) technisch identiek, maar deze laatste heeft geen garde-opzetstuk.

Klusjes

Een staafmixer met hakmolen kan zes van de negen meestvoorkomende kookklussen aan, zoals hakken, mayonaise maken, pureren, slagroom kloppen en smoothies maken. Voor het kneden van brooddeeg en raspen is de staafmixer niet geschikt. Voor het brooddeeg kneden kun je beter een handmixer nemen en raspen gaat eigenlijk alleen met een foodprocessor.

In de test zijn met de staafmixers zeven klusjes uitgevoerd. De Bosch komt het beste uit de bus bij het pureren, mayonaise maken, uien en kruiden hakken en slagroom kloppen. Voor het maken van een smoothie, het hakken van wortels en kaas, en beslag maken scoort de testwinnaar ook hoge ogen, maar komen andere staafmixers beter uit de test.

Bron: www.consumentenbond.nl/staafmixer

Auteur